Just nu i M3-nätverket
Jump to content

HJÄLP - låst i laddningsläge!


torpet12

Recommended Posts

Skaffade för något år sedan en Sony Vaijo med Windows 8 till min sondotter. Hon använder datorn i skolan och är helt beroende av den. Vid en vanlig Windows-uppdatering häromdagen låste sig datorn i "uppladdningsläge" och står nu bara och snurrar. Vad jag än gör kommer jag inte ur detta läge. Finns det något jag kan göra för häva denna blockering?

 

Alla tips är varmt välkomna för jag vill hjälpa sondottern så snart det bara går!

 

TP

Link to comment
Share on other sites

Jodå, jag kan stänga av och starta datorn igen. Vad jag menade var att när man startat den och den laddat en stund så dyker en grön skärm upp med texten "vänta" och några vita punkter som snurrar och snurrar. Det är detta läge som jag inte kan åtgärda.  

Link to comment
Share on other sites

Det lär vara så att när man har stängt av med strömbrytaren tre gånger i rad så ska man få upp en särskild meny när man startar datorn och i den finns det reparationsverktyg så att man kan göra en systemåterställning till innan uppdateringen.

Link to comment
Share on other sites

Skall givetvis prövas - tack! Har också fått lite anvisningar från Sony Support. Lyckas jag fixa till det rapporterar jag här.

Link to comment
Share on other sites

Jaha, nu skall det vara fixat. Blev tvungen att lämna in datorn till specialisten här i Roslagen. Han försökte alla sina knep utan att kunna lösa knuten och började misstänka hårdvaran. Testkördes och befanns OK. På'n igen - mjukvaran alltså. Denna gång fick datorn stå i timmar och ladda innan den blev nöjd och det gick att återställa. Om jag fattade saken något sånär rätt. Passade på att låta dem lägga in 8.1 också. 1300 pix!

 

Glad  i alla fall

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...