Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
adde34

Inget ljud till TV via HDMI på GTX 295

Rekommendera Poster

skarmklipp.JPG?width=150

     Här finns vad jag kan förstå inget fel , HDMI ljud kan ju väljas som standardenhet.

Har du testat olika HDMI ingångar på TVn. Vissa TV kan ha någon ingång som inte överför ljud.

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det ser bra ut när man kollar på HD Audio HDMI out men ljudet kommer inte fram på TV-n. Jag har provat att ändra HDMI ingången på TV-n, testat ny HDMI kabel, testat att ändra DVI utgången från grafikkortet men sak samma

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det ser bra ut när man kollar på HD Audio HDMI out men ljudet kommer inte fram på TV-n. Jag har provat att ändra HDMI ingången på TV-n, testat ny HDMI kabel, testat att ändra DVI utgången från grafikkortet men sak samma

  Okaj

 

Har du sett på grafikkortet om stiften på spdif- kontakten är märkta så man vet vilket som är ground resp. spdif .då kan du ju lätt se att det stämmer?Du förstår säkert vad jag menar.

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har tittat på det men de är inte märkta och kontakten går inte att sätta i hur som helst. Man kan inte koppla fel där heller

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Då har du väl testat så långt du kan.

Får väl testa mer med den kabel du skall  få i veckan.

 

Till en TV duger analog ljudkabel, man får se i TVmanualen hur den skall anslutas.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag fåt kabel men inget ändring. Den vita kontakten har jag kopplat till grafikkortet ich de andra 2 små svarta till modekortet. En av de är märkt med " + " men jaghar provad att ändra plats på de utan att lyckas. Men nu såg jag den här kontakten på modekortet. De 2 till vänster står det PLED på och sen +5V , ground, ground och speaker. Kan det vara det tror du

 

 

 

skarmklipp3.JPG300197.jpgskarmklipp2.JPG

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej det är fel kontakt utan det är SPDIF kontakten du skall ansluta ,de två som sitter ihop på den.Du har ju prövat och växla så då är det inte polaritetsfel.

 

Jag har ingen förklaring varför det inte fungerar annat att den kontakten inte fungerar på det här sättet, men det är bara spekulation.

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag vet inte heller varför den vill inte funka. Jag har provat all de här på bilden och den enda som fungerar är datorhögtalare

 

skarmklipp5.JPG

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Lite funderingar:

 

Har du möjlighet att koppla upp datorn mot en annan bildskärm/TV, Du har i tidigare tråd nämnt e Benq skärm som exempel

 

TV n mot en annan dator.

 

Det skall finnas en ytterligare panel  för ljudinställning  VIA........  .Någon ljudinställning på den som kan påverka.

 

När du kopplade en analog ljudkabel såg du i TVmanualen hur det skall göras, det är ej säkert att  ljudingången  är aktiv om   HDMI kontakt är ansluten.

 

När du kopplade den digitala ljudkabeln studerade du TVmanualen..Det är kanske(troligen)en utgång avsedd att kopplas till en ljudanläggning.

 

Vad heter TVn.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

TVn heter Samsung UE50ES6175U. Jag har kollat i manualen men står inget om att ha HDMI och audio kopplat samtidigt, men å andra sidan om jag tar bort HDMI kabel och kopplar bara audio kabel då har jag ingen bild till tv från datorn

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

TVn heter Samsung UE50ES6175U. Jag har kollat i manualen men står inget om att ha HDMI och audio kopplat samtidigt, men å andra sidan om jag tar bort HDMI kabel och kopplar bara audio kabel då har jag ingen bild till tv från datorn

Den heter väl ..6715...?

Kollat i dess manual och det är HDMI port 2 som ska användas om man kör "ARC", dvs. vill få ljudet åt andra hållet med. Annars inget.

Det är klart man kan ha HDMI för bild och ta ljudet annan väg, det står i manualen med.

 

Grafikkortet.. det är väl nVidia egentligen?

Finns inget om ljud i dess "kontrollcenter"?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är underligt att det inte fungerar för dig. Jag har ett Gainward GTX 260 och en Samsung 6710 utan några problem med ljud. GTX 260 har ingen HDMI anslutning så jag har kopplat in TV:n med en HDMI sladd och den medföljande HDMI-DVI adaptern.

 

Hur ser det ut hos dig i Nvidia kontrollpanel vid följande inställning.

 

 

post-36233-0-22063300-1412246799_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

post-57552-0-13840300-1412253651_thumb.jpg

 

 

Beteckningen du angivit hittar jag inte hos Samsung,men det kan vara den här(........6715U) i så fall skall analogt ljud anslutas på det här sättet.HDMI kabeln ansluts till ett HDMI uttag märkt DVI.

 

Interna SPDIF kabeln ,som ju är nödvändig för att få HDMI ljud från det här grafikkortet,bör nog kopplas bort.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fast det beskriver ju DVI (som inte har ljud) och en separat ljudkabel.

I manualen står även:

 

Using an HDMI cable (up to 1080p)
N HDMI IN 1(DVI), HDMI IN 2(ARC),
HDMI IN 3
● For better picture and audio quality,
connect to a digital device using an
HDMI cable.
●● An HDMI cable supports digital video
and audio signals, and does not require
an audio cable.
–– To connect the TV to a digital device
that does not support HDMI output,
use an HDMI/DVI and audio cables.
●● The picture may not display normally
(if at all) or the audio may not work if
an external device that uses an older
version of HDMI mode is connected to
the TV. If such a problem occurs, ask
the manufacturer of the external device
about the HDMI version and, if out of
date, request an upgrade.

 

 

Alltså - om man har en enhet som stödjer bild+ljud (vilket väl TS-grafikkort räknas tll) så kan man använda HDMI. Om man inte har det får man ansluta HDMI/DVI + separat ljudkabel.

 

Är samtliga HDMI-anslutningar testade på TV,n?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Fast det beskriver ju DVI (som inte har ljud) och en separat ljudkabel.

I manualen står även:

 

 

Alltså - om man har en enhet som stödjer bild+ljud (vilket väl TS-grafikkort räknas tll) så kan man använda HDMI. Om man inte har det får man ansluta HDMI/DVI + separat ljudkabel.

 

Är samtliga HDMI-anslutningar testade på TV,n?

   TS har ett grafikkort som för att få ljud via HDMI måste komplettera med en intern SPDIF kabel.

Det har Ts gjort men HDMI ljud fungerar inte.Vad det beror på är oklart.Kanske beror det på fel signalstandard.Det hade varit värdefullt om det testats gentemot någon annan skärm eller TV.-

 

Att använda   HDMIuttaget och ljuduttaget enligt bild (Inlägg41) tror jag kommer fungera men är inte helt säker.Bildmässigt kan det testas utan ljudsladd. DVI-D och HDMI följer bildmässigt samma standard.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är något fel med SPDIF och mitt grafikkort GTX 295 tror jag. Med min gamla grafikkort Zotac GTX550Ti hade jag inga problem. Kopplade endast med HDMI kabel till TV och den fungerade utmärkt. 

Nu orkar jag inte mer greja med den utan sätter dit Zotac kortet och kör med den.

Tack ska ni ha alla för hjälpen här

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är något fel med SPDIF och mitt grafikkort GTX 295 tror jag. Med min gamla grafikkort Zotac GTX550Ti hade jag inga problem. Kopplade endast med HDMI kabel till TV och den fungerade utmärkt. 

Nu orkar jag inte mer greja med den utan sätter dit Zotac kortet och kör med den.

Tack ska ni ha alla för hjälpen här

Det är möjligt att det är så. Om du orkar skulle jag ändå vilja att du testar en sak. Men först en sak beträffande adaptern du har. Om den kom med grafikkortet kan du glömma den. Det är tydligen en VGA-DVI adapter, så den fungerar inte.

 

Nu då, till testet. Flera har haft problem med GTX 295 med multi-GPU aktiverat. Detta har tydligen medfört att HDMI anslutningen inte fungerat som den ska. Gå in i Nvidias Kontrollpanel och avaktivera multi-GPU. Om det heter Multi-GPU eller Multiple GPU Acceleration eller något annat vet jag inte. Funktionen finns inte hos mig, då jag har ett single-GPU kort.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Adaptern har jag köpt separat och nu kör jag med Zotac. Om jag hinner senare i veckan kommer jag att testa den

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...