Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Inget ljud till TV via HDMI på GTX 295


adde34

Recommended Posts

Du skall leta efter kontakten på grafikkortet som passar till kontakten med två hål/stift på kabeln .Den andra änden skall sättas på en kontakt märkt SPDIF på moderkortet. Bör framgå av manualen till moderkortet. :Vilket ?  Tror att den skall polas rätt.

 

Datorn avstängd och sladd urdragen när kabeln kopplas.

 

LARSAS

Link to comment
Share on other sites

Kabeln är rätt polad d.v.s ground  till  ground  och spdif till spdif   5v stiftet på moderkortets kontakt  oanslutet?

 

HDMI ljud aktiverad?  Högerklick högtalare---Uppspelningsenheter..Du får pröva olika inställningar för HDMI ljud

 

Vad heter moderkortet?

 

Drivrutiner för i första hand ljud och grafik  uppdaterade?

Link to comment
Share on other sites

Dubbelkollat nu och allt är rätt kopplat. Går inte att koppla fel.

Provat alla 3 uppspelningsenheter och bara högtalarna till dator fungerar.

Alla drivrutiner uppdaterade

Modekort Asus p7p55d

Link to comment
Share on other sites

Spdif kontakten nedre kanten på moderkortet går inte den att koppla fel.Ser ut att ha tre stift 5V   spdif   ground   5V skall ej användas.. Sladden du köpte hade väl bara två hylsor?

post-57552-0-19202400-1411783121.jpg

 

Skärmklipp av uppspelningsenheter med HDMI aktiverat vald som standardenhet  vore bra att se.

 

LARSAS

Link to comment
Share on other sites

Då förstår jag att kabeln bara kan monteras på ett sätt och kontakten till moderkortet är kopplad rätt.Det är säkert rätt men om kontakten på grafikkortet är märkt så kan man ju kolla att det inte är omkastat d.v-s SPDIF sladden är ansluten till densamma på grafikkortet.

 

Bilden av uppspelningsenheter är oläslig. Ett skärmklipp av enbart panelen bifogad med alternativet Använd fullständig editor

blir bra.

 

LARSAS

Link to comment
Share on other sites

Jag menar alltså skärmklippverktyget för bilden. Sedan använd fullständig editor och bifoga denna fil.använd Crome'

 

Kanske någon vet:

Kan det vara så att kontakten på moderkortet ej kan mata ett grafikkort,funktionen nämns ju ej i manualen och det finns moderkort som har en ytterligare SPDIFkontakt med enbart två stift(5V saknas) som anges avsedd för att mata grafikkort. 

LARSAS

Link to comment
Share on other sites

Det vet jag inte faktiskt. Har googlat nu i några dagar både på mitt modekort och grafikkort men hittar inte riktiga svar. Vet inte vad det kan vara för fel. Hur som helst har jag ringt till Net2World för kabeln de visade på sin hemsida stämmer inte på den jag fått. De lovade skicka en ny. Ska testa nya kabeln nästa vecka så hör jag av mig. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...