Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows 8.1 kan inte boota


MvS

Rekommendera Poster

Hej har ett mycket tröttsamt problem!

Inköpte en Packard Bell TE69HW för ett halvår sedan och det har bara varit strul. För att gå rakt på sak så kommer jag inte in på HD utan den stannar bara i en ljusblå ruta med uppmaningen: 

---

Återställning

Din dator behöver repareras 

Ett oväntat fel uppstod

Felkod: 0xc0000034

etc...  

---

Det är lite av moment 22 då jag:

  • inte kan boota med USB (trots ändring i BIOS från UEFI till Legacy)
  • inte kan nå startreparation/fabriksinställningar (Alt+F10 vid booten) 
  • inte kan komma in på HD ens i konsolläge (typ CMD)
  • inte har installationsmedium då detta var förinstallerat på datorn

Har prövat att nå B/U från extern media vilket först gick men sedan inte... (det finns inte någon optisk enhet på datorn)! Har kommit så långt i min analys att jag tror dels att partitionerna på HD inte är allokerade (saknar enhetsbokstav) samt att det är något strul i MBR kanske på grund av detta.

Jag behöver på något sätt kunna ta mig in på HD och undrar om det finns någon som vet hur detta kan göras utan att jag måste lämna in datorn eller byta HD?

 

Tacksam för svar!

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om datorn har bara 6 månader som du säger, då kan du väl lämna in den så att de tar en titt på den, datorn borde vara fortfarande på garantin? 

 

Om du vill själv komma åt hårddisken då måste du väl ta en skrivmejsel och skriva loss datorn... Jag tror inte att det finns något annat sätt. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

inte kan boota med USB (trots ändring i BIOS från UEFI till Legacy)

Var har du gjort mer?

Ändrat startordning?

Testat F12 eller annan funktionstanget för att komma åt (ev.) boot-meny?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var har du gjort mer?

Ändrat startordning?

Testat F12 eller annan funktionstanget för att komma åt (ev.) boot-meny?

Hej och tack för svar!

Jag har gjort i princip allt jag kan komma på - utöver tidigare nämnda åtgärder så har jag ändrat startordning i BIOS, prövat med att starta från Paragon återställningsmedium (USB), reset:a BIOS mm. Nu börjar jag få slut på idéer och vill bara komma in på HD så jag kan återställa partition eller i värsta fall bara formatera hela skiten så jag kan börja om från scratch! Eftersom jag får upp Windows ljusblåa skärm med "Återställning.." etc så borde det väl indikera att det finns kontakt med HD (och Windows?) och att det i så fall borde gå att komma in någon bakväg, eller?

 

//Magnus

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har du kollat att det går att boota från USB-minnet på annan dator så att det inte är knas med det också?

 

Tillägg:

Och med olika USB-portar?

Ja, funkar med min stationära dator! Olika portar - ingen betydelse för resultatet!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Problemet som du har kan mycket väl förklaras av att hårddisken är trasig. Det antagandet stärks

också av erfarenhet från en bekants 8.1 dator ,i stort samma åtgärder som du gjort med liknande

resultat.

 

Har du undersökt möjligheten att diagnosticera disken. Finns det inget inbyggt diagnosprogram

kan man behöva titta på disken för att se fabrikatet. Det kan medföra risk för garantin.

 

Den bekantes dator blev genom försäljaren MediaMarkt skickad till HP för rep. Tillbaks efter

mindre än 2 veckor.

 

LARSAS

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack alla som ger tips och råd! :thumbsup:

Datorn ifråga är alltså en Packard Bell TE69HW som jag köpte i februari. Problemet utöver det jag tidigare beskrivit är att OP är fabriksinstallerat och inget återställningsmedium medföljde. Har förvisso skapat B/U tidigare med hjälp av Paragon Recovery men kommer nu inte åt detta! 

 

Som jag har lyckats bena ut hittills så verkar det inte vara direkt fel på HD som sådan. Jag vet att jag har i något tidigare moment av processen försökt återställa med hjälp av en backup och även varit inne och sonderat HD partitionerna. Dessa är 5 st varav 4 st är någon form av recovery-partitioner samt en huvudpartition © om dryga 620 Gb. Det var i synnerhet efter "återställningen" med Paragon som det riktiga strulet började! :unsure: På kuppen måste boot-sekvensen antingen blivit raderad eller korrumperad så att HD inte startar! 

Har Googlat runt och hittat allehanda tips och "fixes" varav en sådan rekommenderade att konfigurera om BIOS (Från "UEFI" till "Legacy" i boot-sekvensen samt avmarkera "Safety mode") för att kunna starta från ett externt medium. Men det har bara ytterligare förvärrat situationen så att datorn nu hänger sig vid första startbilden med PB:s logo och startar inte ens på BIOS längre! Det funkar inte med att trycka F2 eller någon annan tangent enligt manual och uppgifter från PB teknisk support utan datorn låser sig i logo-bilden.

 

Förmodligen måste jag nu på något sätt återställa BIOS genom att ta ut CMOS-batteriet men jag hittar inget sådant då jag har öppnat datorn - riktigt mysko mao. Har laddat ner aktuella BIOS-filer från PB:s hemsida men eftersom de är i exe-format kan jag inte flasha från sticka med dessa med mindre än att den är "uppackad". Som synes ett ganska stort dilemma av Moment 22-karaktär med andra ord...

Har även beställt återställningsmedium från PB:s support och hoppas den vägen kunna cracka boot:en - d.v.s. om jag bara kan återställa BIOS först...

//M

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...