Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
fastcea

COMHEM modem startar om sig när datorn slagits på

Rekommendera Poster

Hej

Jag har ett märkligt problem hemma.

 

När jag startar upp min äldsta laptop så tappar resten av hemmets trådlösa apparater plus digitalbox internetåtkomst, vad jag förstår så känns det som att modemt får en blackout och startar om och alla datorer får kontakt igen. Det är inga problem med min andra datorer förutom tjejens som ibland av ingen anledning tappar kontakten med modemet som sedan snart får kontakt igen.

 

Varit kontakt med comhem två gånger och testat med att byta modem eftersom jag hade ett extra sedan tidigare. Samma problem där, nätverkskortet ska vara uppdaterat. hade ett extra nätverkskort på usb hemma och körde via den, samma resulatat där.

 

Då påstår Comhems support att det är inget fel hos mig. Modemet är ett Netgear CG3700

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lyser lamporna på routern med fast sken när datorerna tappar kontakt med internet?

Eller är det som du skrev i rubriken, att modemet startar om sej och börjar blinka?

 

Har du NAT aktiverat?

 

/  EDIT:   Om du kan, köp en bra stark router och gör om CG3700 till bara ett modem.

Redigerad av Lighthouse2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

Kom du fram till något?

 

Jag har exakt samma fel med en äldre laptop och ComHem's CG3700...

ComHem kliar sig i huvudet än så länge...

 

Hej

Jag har ett märkligt problem hemma.

 

När jag startar upp min äldsta laptop så tappar resten av hemmets trådlösa apparater plus digitalbox internetåtkomst, vad jag förstår så känns det som att modemt får en blackout och startar om och alla datorer får kontakt igen. Det är inga problem med min andra datorer förutom tjejens som ibland av ingen anledning tappar kontakten med modemet som sedan snart får kontakt igen.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

Jag har testat med lite olika lösningar, nätverskabel funkade inte, testade med Netgear WN2000RPT N150 Range Extender som jag har liggandes. ställde in den som en extended med eget nätverksnamn och lösenord. ändå så väljer CG3700 att starta om men inte WN2000RPT.

 

Testade med en Dlink DIR-505 med samma uppsättning. Denna funkar hur bra som helst som det ligger överlag hos Netgear/ COMHEM.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns en log i CG3700 .Kanske lägga upp en bild som täcker händelsen. Möjligt att någon då kan dra en slutsats.

 

Kanske inte så troligt men kan det vara så att routern ställer om för att kunna koppla upp mot den gamla datorn. Hittar dock inget i manualen som stöder teorin.

 

LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...