Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Amerikansk sales tax?


.M

Recommended Posts

I USA så har dom sales tax som läggs på priser på varor man köper i butiker. Så det som står på prislappen är inte det man betalar, utan man betalar alltid någon procent mer.

 

Så i 99 cent store, betyder det att priserna som alltid anges som 99 cent inte är det man betalar, utan gäller det även där att man betalar någon procent mer?

Link to comment
Share on other sites

Sales tax är ju ej federalt reglerat utan bestäms av respektive delstat. Detta gällande både procentsats samt hur det skall anges/debiteras så det är omständligt att ge ett heltäckande svar på din fråga.

 

Det är såvitt jag vet fritt fram för affärsinnehavare i alla (?) delstater att välja att alltid ange totalpris (inklusive skatter och andra avgifter, förutsatt att det görs på rätt sätt) på sina prislappar. Så det kan alltså dessutom bero på vilken affär du menar.

 

Se t.ex denna http://taxfoundation.org/article/state-and-local-sales-tax-rates-2014 avseende Washington.

 

Mer info:

http://taxfoundation.org/article/state-and-local-sales-tax-rates-2014

http://en.wikipedia.org/wiki/Sales_taxes_in_the_United_States

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Köper du varan för export från USA till Europa och Sverige så ska inte någon "sales tax" läggas på priset utan sales tax läggs enbart på priset om slutdestinationen är USA. Sedan om varan är över ett visst värde inkl frakt... vill minnas att det är SEK 1.200.- så lägger istället svenska tullen på svenska momsen + tullen i förekommande fall. Men oftast får man in varor för flera tusen kronor tull- och momsfritt innan svenska tullen reagerar. Har själv fått in mängder med elektronik jag köpt på EBAY.COM under åren och aldrig någonsin betalat varken tull eller moms. Likaså från Asien... det mesta smiter igenom. Tullen har väl fullt upp med att leta droger vilket de självklart gör helt rätt i.  :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...