Just nu i M3-nätverket
Jump to content

ICloud-synk mellan Iphone-Ipad-dator


Mållgan

Recommended Posts

Jag har sedan en tid tillbaka haft ICloud installerat på både Iphonen och Ipaden och nu efter att jag installerat ICloud på “huvuddatorn” hemma (alla tre enheterna är routeranslutna till Internet) blir det synk mellan huvuddatorn och IPhonen, d v s om jag gör en kalendernotering i den ena enheten så dyker noteringen upp även i den andra enheten efter några sekunder.

 

Men knepigt är att noteringen inte dyker upp i Ipadens kalender. Ännu knepigare är att om jag gör en kalendernotering i Ipaden så dyker noteringen upp i både Ipaden och i huvuddatorn (på ICloudkontot) MEN noteringen syns inte längre i Ipaden, där jag ju registrerat den, efter det att jag har klickat på “Klar” där när noteringen är gjord där. Någon med idéer om orsaker?

 

Det vore också smidigt att i huvddatorn ha genvägar på skrivbordet till Icloud-kalendern och Icloud-kontakterna men det har jag inte fixat. Annars måste man ju in på internet och där öppna ICloud-kontot.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kom på lösningen själv genom trial and error. På Ipaden o Iphonen ändrade jag servern för utgående mail från mailout.telia.com till smtp.live.com. Men på huvuddatorn kunde mailout.telia.com behållas. Jag meddelade detta till Teliasupporten som nämnde något om att epostprogrammet och Internetleverantören kanske använder olika servrar för utgående mail. Ja, ja, nu funkar det i alla fall.

Link to comment
Share on other sites

Oj, jag "svarade" ovan på ett annat fall som jag haft problem med, nämligen att det inte gick att skicka mail från Ipaden och Iphonen. Problemet med synkningen kvarstår dock.

Link to comment
Share on other sites

Hej Mållgan!

 

Har du skrivit någon fråga om problemet med att skicka mejl från iPad och iPhone?

För i så fall kan jag flytta över lösningen dit.

 

Cecilia

Moderator

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...