Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Få bort Masterpage


~Helén~

Rekommendera Poster

Känns som jag har en liten bakvänd fråga. Jag vill veta hur man får bort masterpage från projekt när man inte vill ha det. Jag har googlat runt på internet men tycks bara hitta hur man skapar masterpages, vilket ju inte riktigt är det jag vill veta just nu, utan hur man få bort den som ligger med som default i webbapplikationer. Jag har vid ett tillfälle för några år sedan lyckats få bort en masterpage från ett projekt jag höll på med då, men hur jag gjorde minns jag inte, och mycket möjligt gjorde jag kanske inte som det är tänkt att man ska göra, för jag strulade runt en bra stund innan jag äntligen blev av med den. Så hur är det menat att man ska göra för att bara få en "ren" webbapplikation med tom vit sida.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Varför vill du inte använda MasterPages? Det är ju ett enkelt sätt att hålla det rent och att man inte behöva lägga in referenser m m på alla sidor om man ska göra en ändring.

 

Well, well.

 

Från den sida du är inne i (.aspx) ta bort parametern MasterPageFile under @Page högst upp på sidan (oftast)

 

Vidare får du rensa bort ContentPlaceHolders där innehåll på sidan brukar ligga.

 

Glöm inte att du måste ha html-huvuden och länka till stilmallar m m på samtliga filer - det som normalt är MasterPage:ens uppgift

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...