Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

VLC-Mediaspelare


Kalle Dator1

Rekommendera Poster

Hej !

Jag använder VLC Mediaspelare / DirectShow bl a när jag spelar upp en videofångst direkt från min videokamera, vilket är ganska praktiskt. Då slipper man starta upp ett videoredigeringsprogram (t ex Adobe Premiere) för ändamålet...

Men kruxet är att efter varje uppspelning pågår en evig slinga under någon minut eller så, från det som jag har spelat upp tidigare.
Det hjälper inte heller att omedelbart stänga av VLC, utan jag får också gå in i aktivitetshanteraren och stänga av processen VLC.exe, som startat automatiskt och fortfarande tuffar på....

Jag vill inte ha den där slingan, som terroriserar allt annat som jag kanske senare vill lyssna på via datorn, med sin eviga rundkörning !
Finns det inget sätt att koppla bort denna funktion ?
Jag hittar ingenting begripligt om detta under menyn Verktyg och inställningar !

Använder den senaste versionen, (2.1.3)  !

Med vänlig hälsning

/Kalle

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad händer om du kopierar din videofångst från kameran till datorn och spelar upp den från datorn?

Det kan vara din kamera som orsakar att VLC spelar upp tidigare uppspelat material.

 

Åge

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack Åge N, men - då faller ju meningen med att kunna använda VLC som jag beskrev, nämligen att enkelt spela upp en videokassett i kameran, slippa kika i kamerans lilla monitor, eller slösa batteri på att använda kamerans skärm...

Då får jag ändå starta upp Adobe Premiere för att överföra videoklippen från kamera till dator !

 

Men det ligger ändå något i ditt påpekande !

När jag, på liknande sätt, spelar upp från t ex videobandspelaren, digitaliserat via min Canopus ADVC 110, verkar det inte ske någon liknande evighetsrepetition !

 

Nog borde det väl ändå finnas någonting som kan användas för att stänga av repeterfunktionen i själva VLC-spelaren, som jag heller inte begriper syftet och meningen med !

Det finns faktiskt en "SlingKnapp" under visningsskärmen med ToolTipTexten "Klicka för att spela alla i slinga, en i slinga eller ingen i slinga"

Men den ser inte ut att ha någon funktion alls, som avstyr den minutlånga ljudrepetitionen av ett stycke ur den uppspelade videon (Alltså ingen video, bara audio) trots att VLC-spelaren har stängts av och kryssats bort från skärmen.

Enda sättet att stoppa eländet tycks vara via aktivitetshanteraren, som jag beskrev i det inledande inlägget !

 

/Kalle

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tror att Åge N menar att du ska testa detta bara för testandets skull och inte att tillämpa detta "normalt". Att ev. kunna ringa in problemet till antingen VLC eller kamera.

 

Om jag fattat rätt så vill du med en dator och ett ganska enkelt/snabbt program se, eller typ förhandsgranska, filmerna i kameran utan att först kopiera över innehållet?

 

Kan man inte ansluta en bildskärm/tv direkt till kameran och så att säga visa filmerna från kameran?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det går naturligtvis att ansluta en videokamera via S-VHS-uttaget till TV:n.

Det kunde man med min tidigare kamera (som blev norpad i ett obevakat ögonblick på Copacabana Beach i Rio de Janeiro 2006), men inte med den Sony som jag har nu ! Den har bara mini-Firewire och mini-USB för anslutning. Det är firewire-uttaget jag använder in till datorn....

 

Men nu är fokuset inte längre kvar på min problemformulering, utan har i stället hamnat på olika sätt att ansluta videokameran.

Mitt problem var - och är - om det finns något sätt att undvika ljudrepetitionen av en videoupptagning med VLC.

Fördelen med att använda VLC-spelaren är ju att man dels kan scanna innehållet i klippet, och välja ut lämpliga avsnitt av detta, som man direkt spelar in med VLC-spelaren.

M a o en typ av grovredigering, om man så vill. Då behöver man inte skifta inkopplingar och / eller enhet.

 

I värsta fall så kan / får jag väl stå ut med en enveten ljudupprepning, som ligger bakom allt annat ljud, tills jag avslutar vlc.exe med aktivitetshanteraren......

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...