Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Namn på min brandvägg mm


behruz84

Recommended Posts

Hej,

 

Jag behöver hjälp med frågorna nedan, jag kör Windows 7, och brandväggen är från Windows 7:

 

1. Vad heter brandväggen?

2.Vilken version använder jag?

3. Hur undersöker jag om det finns senare version av brandväggen eller uppdateringar?(man ska göra det genom att surfa till leverantörs hemsida)

4. Man ska göra portscan för att se om brandväggen blockerar ev Internet-tjänster. Om det finns några Internet-tjänster som inte är blockerade av brandväggen, så ska de kopieras och klistras in i en fil.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej behrus84!

Dina frågor hade varit relevanta om du inte hade använt Windows 7s egen utmärkta brandvägg utan den brandvägg som ingår i andra företags säkerhetsprogram. Windows update fixar uppdateringar av den windowsmjukvara du har i din dator.

Jag behöver hjälp med frågorna nedan, jag kör Windows 7, och brandväggen är från Windows 7: 1. Vad heter brandväggen?

2.Vilken version använder jag?

3. Hur undersöker jag om det finns senare version av brandväggen eller uppdateringar? (man ska göra det genom att surfa till leverantörs hemsida)

1. Vad heter brandväggen? Brandväggen i min svenska Windows 7 (Pro) heter inget annat än Windows-brandväggen.
2.Vilken version använder jag? Versionen för Windows 7.

3. Hur undersöker jag om det finns senare version av brandväggen eller uppdateringar? Genom Windows update men jag kan inte minnas att jag någonsin sett någon uppdatering för brandväggen där.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret!

Men när det gäller port scan så klickar jag på "Proceed" och sen gör den "Exposure test", det står min IP-adress och säger "the Equipment at the target ip adress did not respond to our UPnP probes. That is good news!" Så jag förstår det som att datorn avlyssnas inte.

 

Men hur ska jag göra för att se om det finns några Internet-tjänster som inte är blockerad av brandväggen? Går det att göra via Windows brandväggen på min dator?

Link to comment
Share on other sites

Något svårt att förstå vad du menar, men när jag försöker kombinera informationen i ditt första och senaste inlägg tolkar jag det som att portskanningen visade att allt var blockerat för access utifrån.

 

Det finns inställningar för brandväggen i Kontrollpanelen.

Link to comment
Share on other sites

1. Men när det gäller port scan så klickar jag på "Proceed" och sen gör den "Exposure test", det står min IP-adress och säger "the Equipment at the target ip adress did not respond to our UPnP probes. That is good news!" Så jag förstår det som att datorn avlyssnas inte.

2. Men hur ska jag göra för att se om det finns några Internet-tjänster som inte är blockerade av brandväggen? Går det att göra via Windows brandväggen på min dator?

1. Ja det stämmer.  2. Som Cecilia skriver så finns det inställningar för brandväggen man kan kontrollera och eventuellt ändra på. För att få fram brandväggen tycker jag det är lättast att klicka på Startknappen och skriva windows-brandväggen i sökfältet. Då kommer ikonen för brandväggen upp.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det gick bra med portskanningen.
 
Jag kan öppna brandvägg inställningar utan problem och även göra de enkla ändringar som det finns där. Men jag hittar inte hur man gör för att se om det finns några Internet-tjänster som inte är blockerad av brandväggen? :/

Link to comment
Share on other sites

Den normala grundinställningen på en mjukvarubrandvägg är att inte specifikt blokera någon tjänst utan att blockera alla andra anslutningar utifrån utom svarstrafik (etablerad eller relaterad). Vill du att något program (spel) skall lyssna på anslutningar utifrån måste du öppna en eller flera portar för det.

 

Om du är bakom en NAT-router är du skyddad mot inkommande trafik från Internet även utan brandvägg i datorn. Men routern skyddar inte mot intrång från det lokala nätet.

 

Mjukvarubrandväggens främsta uppgift är att stoppa trojaner att kontakta sina servrar genom att endast släppa igenom utgående trafik, som kommer från godkända program.

Link to comment
Share on other sites

Men om nu port-skanningen visar att alla tjänster är blockerade, är då inte svaret just det och då finns det liksom inget att skriva i en lista.

Link to comment
Share on other sites

Oj är det en skoluppgift? Hoppas uppgiften gäller Windows 7 för om läraren utgår från Windows XP så blir det inte så lätt. Jag testar igen: klickar på Start-knappen, skriva windows-brandväggen i sökfältet, klickar på windows-brandväggen med avancerad säkerhet. Då får jag upp mina inställningar. Jag ser att jag har standardinställningarna men eftersom jag inte (än så länge) behöver öppna någon stängd port för att spela ett visst spel ändrar jag inte i standardinställningarna. Jag hittar ingen inställning för att se alla öppna portar och vet inte om jag skulle bli klokare av att få se dem. Inte heller hittar jag någon förteckning över vilka internettjänster som tillåts. (Någon annan kanske är bättre än mig på att leta.)

Freshdiagnose är ett gratisprogram som visar vilka portar som är öppna.
http://www.freshdevices.com/freshdiag.html
Om man kör igång det programmet så finns det i spalten till vänster rubriken Network and Internet med underrubriken Open ports

Där hittar jag faktiskt 8 öppna portar. Bredvid varenda en står det Warning !!! Non Standard Port !!!

Det bryr jag mig inte om för min version av Freshdiagnose är gammal (och normalt använder jag inte det programmet i Windows 7). Kanske skulle jag inte bli varnad i en nyare FreshDiagnoseversion.

Här finns två länkar som inte stämmer med hur min Windows 7 fungerar:
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/open-port-windows-firewall#1TC=windows-7
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/communicate-through-windows-firewall#1TC=windows-7

 

Tillägg

Cecilia och jag skrev samtidigt så jag läser hennes svar först nu. Kanske svaret på frågan var så enkelt. (Råkade skriva spalten till höger i stället för vänster. Har ändrat.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...