Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nedsläckning av centralantenn


glidan

Rekommendera Poster

hos allmännyttan vi har fått en respit ett par månader men problemet kommer tillbaka.I vårt område har försäljarna lurat de äldre att köpa boxar (mest Tivoboxar) jag vet flera som nu sitter med Tivobox fast dom bara tittar på 1:an o 2:an,Enligt en kille i området som kan en del,går dessa kanaler att få via antenn.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

SVTs kanaler kan du få in via vanlig markantenn. Beroende på signalförhållanden kan en enkel inomhusantenn räcka.

Om då din TV har digitalmottagare inbyggt kan den med största sannolikhet ta emot DVB-T och kanske även DVB-T2, dvs två generationer av marksänd TV.

 

OM DVB-T får du in SVT, TV4 och TV6.

Om DVB-T2 kan du lägga till SVTs HDTV-kanaler.

 

 

Vad gäller antenn, kolla med någon som säljer antenner hur det brukar vara i området där du bor, kolla med grannar. Det brukar gå att ta reda på om det är möjligt. Köp annars en antenn på öppet köp, exempelvis Kjell&Co kan erbjuda det.

 

Televés Mira brukar ofta nämnas i klassen en de bättre små nätta antennerna som ett exempel

http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/tv-tillbehor/antenner-tillbehor/tv-antenner/inomhusantenner/televes-mira-p30117

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Finns mer info här:

//eforum.idg.se/topic/342830-subventionerad-iptv-box/

Man kan alltså oftast köpa en subventionerad IPTV-box som klarar det basutbud av digitala kanaler som fastighetsägaren tillhandahåller.

Att skaffa abonnemang och kanske en TiVo-box om man bara tittar på SVT1, SVT2 och TV4 är naturligtvis helt galet. Med en subventionerad box betald så slipper man ytterligare kostnader och behöver inte betala abonnemangsavgift varje månad för kanaler man inte behöver.

Det är beklagligt att Com hem (som ju är systerbolag till iTUX) går runt och säljer in TiVo till boende i allmännyttan i Göteborg med det felaktiga påståendet att de inte kommer att kunna titta på tv utan en sådan box.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...