Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Extern hårddisk Passport Ultra WD SES USB- öppnas inte


Mållgan

Recommended Posts

December 2013 köpte jag rubricerad WD-hårddisk till min son för att använda den som backupdisk till huvuddatorns C-disk.. WD-disken USB 3-ansluts till datorn och behöver ingen annan strömförsörjning. Allt fungerade perfekt vid användningen december 2013. Nu besöker jag sonen igen men nu identifierar datorn inte WD-disken i "Min dator". Disken kan därför inte öppnas. I enheteshanteraren visas dock WD-disken som en diskenhet. Jag har hämtat och installerat ny drivrutin från WD-siten utan effekt. Jag ser på nätet att jag inte är ensam om detta problem. Vad kan detta bero på? Kablen ser ju ut att vara OK eftersom enhetshanteraren identifierar disken.

Link to comment
Share on other sites

Om din son inte använder sig av, Säker borttagning av maskinvara, när han kopplar bort USB disken, finns det en risk att filsystemet på disken har blivit skadat. Det kan du kontrollera om du öppnar Datorhantering-Diskhantering. Står det RAW på filsystem för USB disken är det det som är problemet.

Link to comment
Share on other sites

Säker borttagning-alternativet valde jag bort när jag använde disken första, och hittills enda gången, för några månader sedan, vilket ju kan göras i Enhetshantaren-Principer. I Enhetshantaren visas nu "Den här enheten fungerar perfekt". Någon information om filsystemet för disken finns inte i Enhetshanteraren. Disken, köpt hos Kjell, har USB 3-utgång och ansluts till datorn i en USB 2-ingång med en kabel som följde med disken. Och som sagt, allt funkade vid den första användningen.

Link to comment
Share on other sites

Det är inte i Enhetshanteraren du ska titta i utan Diskhantering. Högerklicka på Datorn och välj Hantera, därefter leta upp Diskhantering i vänsterkolumnen.

Link to comment
Share on other sites

Men nu är mystiken vänlig. Nu öppnas disken när jag provat två ggr i rad! Hoppas att det håller i sig. Tack för engagemanget!

Link to comment
Share on other sites

Mystiken tätnar, kapitel 2:

 

Nu dyker disken inte upp i i "Min dator" och inte i "Diskhantering" men dyker upp i Enhetshanteraren. 

Link to comment
Share on other sites

Står det rätt information, t ex artikelnummer, Enhetshanteraren?

 

Pröva med en annan USB-port.

Link to comment
Share on other sites

Jag blir inte klok på detta. Plötsligt ingår ök den upp under "Min dator" men idag dyker den inte upp där eller i Enhetshanteraren eller i Diskhantering.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...