Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
kello

Ska köpa en dator enbart för aktier, Behöver hjälp.

Rekommendera Poster

kello

Hej!

Det är nu så att jag ska köpa en ny dator för att köpa & sälja aktier. Tänkte köra på 3 skärmar och så vill jag självklart inte att den ska vara så dyr, jag kommer enbart använda den för att köpa och sälja aktier!

När det kommer till att bygga en egen dator så är jag väldigt osäker inom det området, så det kanske inte är första alternativet för mig. Jag har kollat runt en hel del, men eftersom jag inte riktigt vet vad som är bra och mindre bra så söker jag en hjälpande hand.
Om man nu skulle bygga en dator, hur gör jag om den inte startar när jag är klar, blir det att införskaffa nya delar igen då?

Jag hoppas att jag fick med tillräckligt med information.
Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
kello

Bra processor & bra grafikkort

Behöver man en stark grafikkort för att hålla 3 skärmar uppe? Tänkte på att man kanske kör på mer ramminne så att datorn blir snabbare kanske

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Ove Söderlund

Jag tänker mig att en Intel Core i5 eller bättre bör räcka alldeles utmärkt, men att det finns rejält med internminne i datorn, 16GB eller mer. Som grafikkort bör du titta på kort som har 3 eller fler utgångar (display port) samt crossfire-stöd, t.ex. denna:

http://www.dustinhome.se/product/5010764154/asus-radeon-r9-270-2gb-pci-e-hdmi-dvi-dp/

 

Anledningen till crossfire-stödet är att om behovet av fler skärmar växer så går det att åtgärda. Det verkar vara lite snålt med leverantörer av färdiga maskiner för just ditt behov. Enklast är väl då att spana ut en maskin för typ 5-7000 kr och som har möjlighet att låta installera ett extra grafikkort i stil med den jag länkade.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
vertpre

Du behöver inga avancerade delar för att köra 3 skärmar. Ett AMD Radeon R7 260X och en Intel core i3 och 8 GB minne räcker bra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Phenomen

Jag formulerar det så här....

 

Om du är daily broker på scottrade, då behöver du bra cpu och gpu. Tjänsten körs på java och det är real time data vi pratar om

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...