Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fungerar inte med Sql Express efter installation


~Helén~

Rekommendera Poster

Jag har nyss fått installera Sql Server Express 2008 r8 igen då den försvunnit vid tidigare ominstalleringar av datorn men kommer tyvärr inte igång. Jag har installerat det huvudsakligen enligt denna instruktion: http://www.codeproject.com/Articles/305113/How-to-Install-SQL-server-2008-on-Windows-7. När jag försökt komma åt Sql Express via Management Studio provade jag med servername-uppgifterna : (datornamn)\SQLEXPRESS, .\SQLEXPRESS, LOCALHOST\SQLEXPRESS, samt LOCAL\SQLEXPRESS. Inget fungerade förren jag enbart skrev localhost, då kom jag vidare, men lyckan var kortvarig för inne i programmet kan jag inte skapa en databas. Får felmeddelande "create failed for database 'Person'", "An exception ocurred while executing a transact-sql statement or batch..."

 

Ska kanske tillägga att det som skilt i min installation från den som de angav på länken ovan var att jag valde att logga in med Windows authentication istället för inloggningsuppgifter.

 

Hur går jag vidare?

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har backat ett steg till det problem jag hade tidigare med att komma in i Sql Server överhuvudtaget, då det verkar som att jag måste logga in mot annat än bara localhost. Efter ytterligare mer googlande hittade jag något som ser fel ut hos mig, i Sql Server Configuration Manager under SQl Server Services visas felmedd "Ett RPC (Remote Procedure Call) nådde inte fram", som bilden nedan. Frågan är nu hur man löser detta. Skulle verkligen behöva komma igång med detta så snart som möjligt.

 

post-34559-0-66727800-1389018479_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...