Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gainward GTX 460 GLH-edition monitorproblem


Danne

Rekommendera Poster

Hallå

 

Skaffade mig ett begagnat gtx 460 i dagarna, men kan inte ansluta min led-tv via dvi. Vad jag förstår är en utgång dvi-i och den andra dvi-d. Så jag undrar vad jag behöver göra för att dvi-i-utgången ska köras i digitalt läge? Har rotat runt på google och på gainwards hemsida men utan nån som helst tur.

En lösning är förstås att skaffa en hdmi-kabel till tvn, men det finns det ingen möjlighet till just nu, så en tillfällig lösning vore kanon.

 

Tacksam för alla svar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

DVI uttaget skickar alltid signalerna digitalt.

Skillnaden mellan DVI-I och DVI-D http://sv.wikipedia.org/wiki/Dvi

 

  • DVI-D innehåller enbart digitala signaler.
  • DVI-I innehåller förutom de digitala signalerna även analoga RGB-signaler, och kan därför med enkel mellankontakt kopplas till VGA -skärmar.

 

 

 

 

 

http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/hembio/bild-och-ljudoverforing/digital-bildoverforing#dvi

Vanliga missuppfattningar kring DVI

För att en överkoppling till HDMI ska fungera måste de digitala Single Link-stiften finnas. Det innebär att alla utgångar med undantag för DVI-A kan användas. En vanlig missuppfattning är att det går att koppla från VGA till HDMI. Det är omöjligt (utan aktiva omvandlare) eftersom VGA är analogt och HDMI är digitalt. VGA kan endast kopplas till en analog DVI-kontakt, vilket omöjliggör en fortsättning till HDMI. Lägg märke till hur pinkonfigurationen skiljer sig mellan analoga och digitala signaler.

En annan missuppfattning är att ljud följer med vid övergång från DVI till HDMI. Detta är inte möjligt då DVI endast innehåller bildinformation. Några av AMD Radeon-grafikkorten utgör dock ett undantag, då de via en specialadapter och en ljudkrets kan skicka med ljud.

 

Finns mer intressant att läsa om hur du kopplar i länken ovan.

 

Jag antar att du måste tala om för datorn att det finns en annan bildskärm via högerklick på ett tomt utrymme på skrivbordet och sedan Skärmupplösning.

Men börja med att installera senaste grafikkortsdrivrutiner: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

I nVidias kontrollpanel bör det också gå att konfigurera detta.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...