Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
theOtherDude

BIOS uppgradering resulterade i svart/död skärm

Rekommendera Poster

theOtherDude

Försöker hjälpa en vän med dennes Asus x501u laptop utan cd-rom.

När jag fick den bootade den OS Windows 7 64bit men slutade efter ca 10sek varpå det slutade med svart skärm med muspekare. Försökte ominstallera nytt OS, slutar även det vid samma svarta skärm o muspekare.

Har testat 3 olika OS som jag vet funkar fint då jag ominstallerat andra bärbara med dem för att få bekräftat att inget knasat när jag fört över iso.filen till usb.

Laddar via Asus supportsida hem senaste BIOS 313 som  ska fixa just en bug som ger svart skärm. Flashar den in nya BIOS´en enligt Asus instruktioner och allt går fint varpå jag bootar på nytt och får "no operating system found" .  Går in i nya BIOS o ställer in så att den bootar från usb men då TROR jag den ställde tillbaka sig själv först att boota från windows boot manager som 1a alternativ, så jag ändrar på nytt varpå jag trycker f10 o hoppas den ska boota igång Windows 8 pro från usb´t. Men istället startar inte skärmen alls, men man hör och ser på lamporna att den startar resten men skärmen är nu helt död!

Har återställt CMOS genom att ta ur batteri o trycka in power-knappen i 30 sek utan någon förändring.

 

Finns det någon som kan hjälpa mig få igång skärmen igen och förhoppningsvis kanske även installera OS? Asus support verkar inte ha nån lösning tyvärr...

 

/TheDude

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
jannejanne

En tänkbar orsak till problemen är skadad hårddisk. Mycket vanligt på bärbara datorer med traditionell hårddisk (snurrande skivor). Mina två sista bärbara på jobbet (Dell) har båda drabbats av det efter ca 1 år. Och när jag en fredag vill skjuta en del åtgärder på datorn till måndag kom svaret från datasupporten (CSC) att måndag var deras värsta dag. För då var så många användare tillbaka på kontoret efter resor och de bärbara datorerna fungerade inte längre.

Hårddisktillverkarna har testprogram.

http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

Redigerad av jannejanne

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...