Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vad är detta för typ av kodning?


Druid23s

Rekommendera Poster

Hej! Är det någon som vet vad detta är för typ av kodning? ( http://promo.euw.leagueoflegends.com/en/snowdown-2013/ ). Ifall man trycker på "Game Mode", "Skins", "Legacy Skins" o.s.v som finns som små rubriker längst upp på hemsidan, så scrollar den ner automatiskt till ett visst ställe, utan att öppna en ny flik. Vad är detta för typ av kodning? Hur använder man den? Jag hade gärna velat lära mig den här typen av kodning!

P.S Jag vet att det finns många andra sidor som har denna typen av kodning, inte bara just denna hemsidan, men jag ville bara ha ett exempel :)
/Alfred

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är HTML. I menyn så skriver du länkarna så här:

 

<a href="#meny1">Menyalternativ 1</a>

<a href="#meny2">Menyalternativ 2</a>

 

Och sedan på sidan skriver du rubrikerna så här:

 

<h2 id="meny1">Menyalternativ 1</h2>

<h2 id="meny2">Menyalternativ 2</h2>

 

Det är alltså #-tecknet i länken som talar om att den ska till ett visst ställe på sidan och sen är det id="" som talar om var på sidan dessa ställen är.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack så jättemycket! Har suttit nu ett tag och lekt med detta, och det är jätteroligt! Men jag undrar en sak till. Hur får de det att scrolla så "mjukt"? När jag skriver in denna koden, så hoppar den direkt ner till det stället jag vill att den ska till. Men på deras hemsida, så scrollas den neråt. Hur har de fixat det så att det scrollar, och var är det för kodning till det?
/Alfred

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...