Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Pit1957

ej microfon i skype

Rekommendera Poster

Pit1957

Har en Presario CQ60

Xubuntu 13.10

Är nybörjare i Xubuntu och har installerat Skype så märkte att inte funkar mikrofon ljudet och inte kameran heller.i Alsamixer ser stapeln för mic med det funkar inte.Ljudet i högtalarna funkar. Vet inte hur ska jag kola drivern vad ska jag skriva i Terminalen.

Känner mig hopplös som för 15 år sedan när började med Win95. Hjälp mig med tips på DAGGIS nivå.Har börjat för 2 veckor sen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

Finns ingenstans något val där man kan välja enhet?

 

I Linux Mint ser det ut så här:

 

post-52940-0-68340900-1384798640_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Jag såg nyligen i en liknande tråd om Skype i Windows-miljö där frågeställaren till slut kom fram till att Skype inte hade aktiverat mikrofonen och kameran i inställningarna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pit1957

Finns ingenstans något val där man kan välja enhet?

 

I Linux Mint ser det ut så här:

 

attachicon.gifScreen-2013-11-18_19-16.png

ser nästan likadant ut utan de val möjligheterna under i vita fältet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Jari Karivainio

Hej!

Har du Pulse audio samt volymkontroll för Pulse audio installerat? Skype fungerar i Ubuntu med dessa. Pulse audio volymkontroll kan startas från skype och i denna volymkontroll kan ingångs och utgångsenheter väljas.

/ Jari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pit1957

Jag har det installerat tror jag men finns inte i skype instellningar bara nvidia

Hej!

Har du Pulse audio samt volymkontroll för Pulse audio installerat? Skype fungerar i Ubuntu med dessa. Pulse audio volymkontroll kan startas från skype och i denna volymkontroll kan ingångs och utgångsenheter väljas.

/ Jari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

Jag har det installerat tror jag men finns inte i skype instellningar bara nvidia

Tror?

 

Så här ser det ut hos mig:

 

post-52940-0-64123400-1385323538_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pit1957

naptic ynnåt liknande har jag med men om jag vill instalera nåt i Synaptic kommer up ;E: alsa-driver-linuxant: underprocessen installerade post-installation-skript gav felkod 1

 

ingen anning vad som är fel nu har jag Pulseaudio i skype men miken och kameran funkar inte

Tror?

 

Så här ser det ut hos mig:

 

attachicon.gifScreen-2013-11-24_21-04.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...