Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Joberate

Skolverket söker it-projektledare till myndighetens funktion för IT-utveckling och verksamhetsstöd!

Rekommendera Poster

Skolverket söker it-projektledare till myndighetens funktion för IT-utveckling och verksamhetsstöd. Funktionen är placerad inom IT-enheten som är en av 3 enheter inom den administrativa avdelningen. På IT-enheten arbetar idag 18 personer uppdelade i funktionsområdena utveckling, daglig leverans och support. Flera IT-arkitekter ansvarar för den IT-arkitektur som är grunden för att kunna effektivisera och utveckla verksamheten med hjälp av IT-lösningar.


 


Arbetsuppgifter


 


Funktionen för IT-utveckling och verksamhetsstöd arbetar tillsammans med verksamheten och driver IT-utvecklingsprojekt som en del i myndighetens olika utvecklingsprojekt initierade av regeringsuppdrag. Funktionen består idag av en IT-projektkoordinator och tre IT-projektledare och är i stort behov av förstärkning för att kunna möta myndighetens ökade behov av IT-utveckling. Utvecklingen sker med hjälp av ett 25-tal externa konsulter med fokus på användbarhet, utveckling och test.


 


Vi IT-projektledare arbetar agilt enligt Scrum och du kommer att få ansvar för minst ett projekt från start till mål. Du förväntas arbeta nära både verksamhet och utvecklare och ofta vara en länk däremellan. Du kommer att delta i verksamhetsplanering för enheten och delta i enhetens kontinuerliga arbete att förbättra sina interna processer.


 


Kompetenskrav


 


Du ska ha


 


• en akademisk examen eller motsvarande


 


• flerårig erfarenhet av IT-utvecklingsprojekt som t.ex. inkluderat kravinsamling, analys och kravspecificering men även projektledning i sin helhet 


 


• arbetat i minst ett och helst flera agila projekt


 


• en god helhetssyn och förståelse för både verksamhets- och IT-områdena


 


• en hög kommunikativ förmåga och obehindrat kunna använda svenska språket i tal och skrift.


 


 


Du bör ha


 


• en akademiska examen eller motsvarande inom data- och systemvetenskap


 


• förståelse för en IT-arkitektur som är tjänstebaserad (SOA).


 


• erfarenhet av olika projektstyrningsmodeller eller varianter av etablerade modeller.


Det är viktigt att du kan stötta verksamheten i sin uppgift att driva utvecklingsprojektet mot uppsatta mål och tidsramar.


 


Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och utgår från att du har en hög kommunikativ förmåga. Du är lyhörd, uppmärksam och kan på ett representativt sätt bemöta både medarbetare internt och personer externt. Vi värdesätter även att du har en pedagogisk förmåga och kan sätta dig in i verksamhetens behov. Har du erfarenhet från offentlig förvaltning är det meriterande.


 


Ansök här


Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...