Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Trollstav och beskärverktyg


Martassen

Rekommendera Poster

1.När man använder "Trollstaven" i verktygslådan i Photoshop så finns det något uppe i alternativraden som heter "Provstorlek" och en del alternativ. Vad gör detta egentligen? Provstorlek finns även när man jobbar med pipetten. När jag pekar på provstorlek står det "Antalet pixlar som verktyget tar prov på".
Är inte det detta som "Tolerans" används till?



2. När man använder beskärverktyget i Photoshop så finns det en droplist uppe till vänster i alternativraden. Tror det står Proportion och det finns massa förvalda varianter.(1:1 fyrkant mfl). Är detta egentligen förvalda storlekar på en beskärning?



Tack på förhand!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1. Trollstaven funkar först precis som pipetten att du väljer en färg i bilden. Trollstaven markerar sedan liknande färger enliigt "Tolerans". "Provstorlek" är hur stort område färgen ska väljas från. Det normala är att det blir färgen som den pixel du klickar på har, men om du väljer en större provstorlek blir det i stället medelvärdet av färgerna på alla pixlar i det området runt den pixel du klickar på.

 

2. Nej, det är förvalda proportioner, alltså förhållande mellan bredd och höjd. Exempelvis 4:3 utläses 4 dividerat med 3 och är hur många gånger bredare bilden är än högre. Om du skulle välja 4:3 och sedan ställa in höjden på 600 pixlar kommer alltså bredden bli 4/3 * 600 = 800 pixlar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...