Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Högerklickning oerhört seg responstid


Plaincollar

Recommended Posts

Hej

Finns det någon som känner till anledningen/anledningarna till att det tar 5-10 sekunder för högerklickningen att öppna upp t ex context menyn? Den lilla snurran bara står och tänker ett bra tag innan något händer. Är det någon form av smitta som är anledningen till detta. Har scannat med Malwarebytes, Defender, Superantispyware, rensat registret och lite till men problemet kvarstår.

Någon som vet eller har förslag till lösning?

 

Notebook

Windows 8 (Classic Shell W7)

I7

Intel 4000

Nvidia 650 DDR 5

16 GB ram

1TB lager

 

Tack på förhand //Plaincollar

 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Det brukar bero på att man har avinstallerat ett program som fanns med i context-menyn och det programmet har inte städat efter sig i context-menyn. Det innebär att när Windows ska visa context-menyn så letar den efter programmet och det tar en stund.

 

Har du avinstallerat något som fanns med i context-menyn innan problemet började, t ex ett antivirusprogram?

 

Enligt sidan http://www.ghacks.net/2012/06/25/ccleaner-3-20-update-brings-windows-8-support-context-menu-editor/ innehåller CCleaner en funktion för att redigera innehållet i context-menyn. Det finns även andra program som kan göra det. Se om du där hittar något program som inte längre är installerat eller som har uppdaterats nyligen så att den tidigare filen inte längre finns kvar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...