Just nu i M3-nätverket
Jump to content

ingen ström till laptopen


LakLak

Recommended Posts

Har en gammal Compaq pesario cq61 och fick idag problem med strömmen.

Använde datorn som vanligt och poff så dog den. Batteriet är sedan länge utslitet så pass att jag vid uppstart får upp varning om att byta ut batteriet(vilket jag hittills ignorerat då jag alltid använder sladden ändå).

Adaptern är också sliten så att det yttersta svarta höljet är borta precis efter själva adaptern. har dock inte glappat tidigare. Har även en gammal reservadapter som glappar helt vid kontakten till datorn.

 

Felsökning

När jag använder den vanliga adaptern lyser indikatorn på sidan av datorn att den får ström. När jag slår på strömbrytare slutar det fasta skenet och börjar istället blinka så där 2ggr/sec. Datorn startar men dör efter 10-15sec(olika länge varje gång). Så fort datorn dör börjar lampan lysa igen.

 

Har testat att köra med samma adapter men att plocka ut batteriet. Strömlampan lyser då men datorn startar inte. Startknappen blinkar till en gång ungefär som jaja du trycker på knappen men jag orkar inte bry mig om att starta.

 

När min fru körde med resevadaptern och batteri hände samma sak som utan batteri säger hon men jag vågar inte testa. Såg just att i den adaptern är de strömförande delarna blottade så den åker i soporna.

 

Ska jag satsa på

ny adapter

Nytt batteri

Lämna in datorn på lagning

Slänga datorn?

 

Tacksam för svar

/

LakLak

Link to comment
Share on other sites

Om du har serviceavtal så kan du lämna in den, men om det har gått ut så kan det bli lika dyrt eller dyrare än att köpa en ny dator. Jag såg ett liknande strömfel för ett antal år sedan - det gick att laga den men för den kostnaden kunde vi köpa två nya likvärdiga datorer och få en slant över till glass.

Link to comment
Share on other sites

Det kostar 850spänn i den lokala datorbutiken för att få hem sladden som ska bytas ut. Har försökt googla mig till ett bättre pris på nätet men hittar inget alls, vill någon hjälpa mig med det?

Link to comment
Share on other sites

Tack för det men tyvärr är det inte något sådant jag behöver utan snarare kontakten som sitter i själva datorn, enligt tidigare svar i tråden

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...