Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nyinsatt SSD hittas inte av datorn


Hookey

Rekommendera Poster

Hej,

Jag har satt in en ny SSD i min W7 dator. Har tidigare en SSD (C:) och en HDD (F:).

När jag tittar i "Dator" finns C: och F: men inte den nya SSD:n

När jag tittar i Enhetshanteraren - Diskenheter så finns den med där, tillsammans med SSD C: och HDD F:

Vid uppstart så ser jag också att den finns med i DOS-grejset som svischar förbi.

 

Jag ska klona C: SSD:n till den nya disken, men det funkaar ju dåligt eftersom datorn inte hittar den.

 

Vad ska jag göra för att datorn ska hitta min nya disk, så den går att använda?

Har inga RAID eller partationer eller så på datorn.

 

Tack på förhand!

/Håkan

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej, är det för att den nya SSDn inte är formaterad?

Instruktioner: http://windows.micro...n=windows-vista

 

Annars så klonar man väl genom att starta kloningsprogrammet och i detta väljer man källa och mål.

Men det kan vara att datorn skall bootas från kloningsprogram-skivan?

Borde ju stå i instruktionerna hur man skall göra.

 

Visst följde väl kloningsprogrammet med SSDn?

Vad är det för SSD och program?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej,

Tack för era svar! I natten lyckades jag fixa till det och det blev en kombo av era förslag. Jag var tvungen att gå in i Dator - Hantera - Diskhantering och ge den nya enheten en enhetsbokstav. Sedan klonade jag med det program som föreslogs. Det gick jättebra, men operativsystemet blev då en partation på den nya disken.

Detta gick också att lösa under "diskhantering" - utöka partation hette det nog, så - nu funkar det! Tack för hjälpen!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...