Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Stereo Mix aktiverad


Breehc Nicdoll

Recommended Posts

Breehc Nicdoll

(Jag vet inte om detta är en välplacerad tråd, men jag tyckte inte att den passade under ljudkort, eftersom det inte är en hårdvarufråga.)

 

Jag har tidigare använt Realtek Stereo Mix (motsvarande What U Hear) för att spela in musik i datorn. Det har fungerat felfritt till dess jag testade senast (igår). Nu kan jag inte spela in någonting alls, och man ser i inställningarna för Stereo Mix (som jag inte hade ändrat innan det slutade att fungera, men som jag har mixtrat en del med nu) att den inte märker av något ljud, även om jag spelar musik i datorn.

 

Jag har förstått att detta inte är något ovanligt problem, men jag har inte kunnat tillämpa någon av de metoder jag läst om på mitt system (en bärbar Packard Bell med Windows Vista Home Premium). Om det behövs fler detaljer för att hjälpa mig, kan jag tillhandahålla dessa, eller rentav ladda upp skärmdumpar.

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Hej,

Har du kontrollerat ljudinställningarna under Program > Kontrollpanelen > Maskinvara och ljud > Ljud > fliken Inspelning > Egenskaper

 

Sedan skall du nog ha Realteks programvara i meddelandefältet bredvid klockan eller om ikonen är dold så klicka på den lilla vita uppåt-pilen, därefter högerklickar du på Realteks programikon och väljer Ljudhanterare. I menyerna så kontrollerar du dess inställningar.

 

Alt. klicka Start > i sökfältet skriv realtek > klicka på Realtek HD-ljudkonfiguration

 

Nu har jag Windows 7 men tror att sökvägarna ovan även skall gälla för Windows Vista.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...