Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

helt nytt grafikkort som låter som ett flygplan


couchboy

Rekommendera Poster

såhär låter mitt hela nya grafikkort på min dator från komplett.Hitta ett klipp på youtube men en annan som har en som låter precis likadant.

 

 

försökte filma själv också men klippet ovan är bättre och precis samma ljud å porblem som jag.vad ska man göra..ska det låta så? är en helt ny färdigmonterad dator från komplett.

 

http://www.youtube.com/watch?v=mwUpE6HT1fc

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tja varför inte?

Moderna prestandagrafikkort utvecklar mycket värme och behöver kylas.

Är chassit OK? Dvs har du övertryck i chassit? Dvs har du flera insugsfläktar än utsugsfläktar? Helst bara insugsfläktar?

Varför det?

Jo för ditt grafikkort har en massa öppningar för att släppa ut luft på baksidan av datorn. Grafikkortsfläkten ska alltså dra luft från chassit och blåsa ut baktill. Har du en massa andra fläktar som drar ut luft ur chassit kommer dessa att kivas med grafikkortsfläkten om luften. Du får undertryck i chassit och grafikkortsfläkten får kämpa för att få nån luft.

Och då låter grafikkortsfläkten ännu mera.

Bra designade chassin har därför enbart insugsfläktar. Den dator jag sitter vid just nu har 2 st 250mm insugsfläktar, inga utsug.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=197325

Processorfläkten/PiratKylaren är en Noctua. Hörs inte jämförelsevis.

Men visst susar de två stora chassifläktarna.

Förslag: Skaffa rejäla hörlurar. Så slipper du höra fläktljudet.

Men spelar du racingspel eller flygsimulator så blir ju flygplansljudet en del av upplevelsen !

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har ett äldre Gainward, GTX 260 och det låter likadant om jag kör det i 70% eller mer. Jag kör mitt i 35-40%. Då låter det inte så mycket. Gainward är inte de tystaste korten.

 

Du kan ju höra med Komplett, men det är nog inte mycket att göra åt ljudet. Förutom att byta grafikkortsfläkt, men det är inte helt lätt och då gäller inte garantin längre.

 

Mitt nästa grafikkort blir inte ett Gainward.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Min lösning på mitt en gång i tiden moderna Radeon 4850 var att lägga in ett nytt BIOS i grafikkortet med en betydligt mindre aggressiv fläktprofil. Efter uppdatering varvar den upp betydligt senare på temperaturskalan men när kortet går på max låter det givetvis en del.

 

Kanske går även på ditt? Notera dock, håll koll på temperaturen när/om du gör detta. Mitt korts kylning var klart tillräcklig för att klara sig med en långsammare fläkt, vet inte om ditt är det.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Alt. till Monshis förslag om det inte följer med fläktstyrningsprogram från tillverkaren, hämta och installera gratis MSI Afterburner, programmet klarar av att styra fläkten på dom flesta grafikkort även om det inte är från MSI.

http://event.msi.com...er/overview.htm

Nu är ju detta också ett program för att överklocka grafikkortet, men håll till endast till fläktstyrningen.

 

Jag hade förut ett XFX Radeon HD5830 där fläkten gick på onödigt högt varvtal när grafikkortet var i idle mode, däremot gick fläkten lite för lågt när grafikkortet belastades till 90-99% och då skapade jag en egen fläktprofil i MSI Afterburner baserat på grafikkortstemperaturerna så fläktkurvan blev mer optimerad än original.

För XFX Radeon HD5830 är övre gränsen vid belastning 85C. Kolla i specifikationen vilken max temp. det är på ditt grafikkort.

 

Sedan klarar programmet även av att göra screen och video capture med ljud i spelen,

se denna tråd http://eforum.idg.se..._1#entry1565000

 

Kör du Windows Vista/Windows 7 så kan du använda denna temp gadget för att hålla koll på grafikkortstemperaturen

GPU Observer – Sidebar Gadget http://blog.orbmu2k....-sidebar-gadget

 

Exempel på mitt ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 Temp Gadget visar temp, fläkt användning, GPU belastning och vilken frekvens kortet kör på och detta ökar vid belastning och 400MHz kör mitt på vid idle mode. På bilden har den klivit upp till 1100MHz eftersom det är viss belastning.

post-73434-0-09844700-1365403333_thumb.png

 

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kollade med komplett om det var villiga att byta ut detta referenskort som var väldigt högljutt (och som jag förstått efter ett tag är så) till ett http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/154298-asus_geforce_gtx_670_2gb_directcu_ii samma vara på komplett då istället självklart.

 

Tyvärr valde komplett och var jvliga och hävda att ångerrätten i detta fall bara gällde hela datorn och inte kortet eftersom jag köpt en hem pc komplett från dom.Vilket skulle innebära skicka tillbaka den med en kostnad på 2500 i demonteringsavgift. Så istället drog jag till webhallen och köpte ett nytt grafikkort. Bättre att ha en ny dator iaf än att lämna tillbaka den å inte ha nåt.Får väl försöka sälja med gainward geforce gtx670 kort även fast jag inte har kartong.har ju typ använts 5 dar. kanske får man en tusenlapp om man har stor tur.nu har jag iaf en tyst fungerande dator.tacka alla i tråden för all hjälp.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Länken fungerar inte, men jag kollade i din andra tråd http://eforum.idg.se...ost__p__1605051

 

Asus är kända för att göra bra grejor och deras kyllösning Direct CU II är väldigt effektiv och det är bra fläktar så det har låg ljudnivå.

http://www.asus.se/G...22GD5/#overview

Jag har samma kyllösning på mitt Asus HD7870 grafikkort.

 

Här kan du kontrollera efter senaste GPU Tweak s/w http://www.asus.se/G...22GD5/#download

Senaste grafikkortsdrivrutinerna hämtar du däremot från NVIDIA Driver Downloads

 

Jag tror säkert att du kommer att bli mycket nöjd med det kortet som har bra prestanda.

Mvh :thumbsup:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...