Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows Live Family Safety


antbank

Rekommendera Poster

Hej, är det nån som har kört Windows Live Safety och har erfareneher av programmets egenheter?

 

Har installerat det och skapat två windowskonton med status "standard" för mina söner. Jag har endast valt webfiltrering för blockering av sidor med pornografiskt innehåll. Skydd mot nedladdningar och köra spel har jag inaktiverat. Lika förbaskat blockeras försök till nedladdning med hänvisning till att det inte finns administratörsrättigheter. Om jag sätter om till admin på sonen upphävs ju skyddet family safety? Vad gör jag för fel??

 

Sen har jag upptäckt att att åtminstone ett spel "Combat Arms" inte funkar pga av samma skäl. Detta trots att jag inaktiverat allt som har med blockering av spel att göra..Kan jag ha missat något? Snälla hjälp mig, man har ju inte tid att tjafsa med sånt här..Man förväntar sig att det ska funka när man ställt in allt logiskt..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej, om du har en router ansluten mellan dator och vägguttaget för internet kan du kontrollera om du inte kan ställa in så att dom inte kommer åt sidor som är olämpliga, vi har själv gjort på det sättet och det fungerar väldigt bra. På den vi har går det också att tidsanpassa blockerade sajter, använder du Google Chrome så finns det ett jättebra tillägg för att styra hur och vad som går att komma åt via den webbläsaren. Om du kör genom en router så kolla upp det det är den enklaste och den mest omfattande skyddet för att kunna begränsa webbplatser på.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Tack för alla svar ! Jag skulle kunna ersätta Windows live Safety med de alternativ som ni nämnt här, bara synd att inte man inte kan få det att funka. Barnen måste fortfarande fråga mig om adminlösen varje gång de ska hämta minsta lilla fil. Detta trots att jag satt "tillåt nedladdningen"

 

Jag ska nog testa router-varianten, har en Asus RT-N66 tror jag den heter och jag vet att det finns webfiltrering och annat skydd i den. Undrar om det finns nån färdig databas över sidor som inte är lämpliga när man aktiverar skyddet ? Mycket jobb att lägga in sidor manuellt annars! Sen antar jag att man kan lägga in skyddet på endast två datorer av de som finns i nätverket?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...