Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rättstavning


Gäst Ayersrock

Rekommendera Poster

Gäst Ayersrock

Hej. En polare har en äldre bärbar med XP proffessional på. Officeprogrammet är professional och har alla ingredienser, word, excel, powerpoint etc. När det gäller Word är det MS Word 2003. Det finns också en annan bärbar apparat som har Win 7 och där finns också Word men inte den professionella utan den som kommer med när man köper en dator. I detta fall är det Word starter 2010.

I båda versionerna av Word finns rättstavning med grammatik. Men det visar sig att rättstavning och grammatik skiljer sig. Vi skrev ett A4 papper med text i den nyare versionen (Word 2010), markerade sen hela arket och begärde rättstavning och grammatik kontroll. Den hittade flera fel som var medvetet felskrivna men inte alla. Den missade många felstavningar och på några ställen missade den grammatiska kontrollen uppenbara felskrivningar och ordvändningar.

Vid en kontroll av hela det skrivna arket i den gamla datorn med XP så hittade rättstavningskontrollen i Word samtliga felskrivningar och föreslog också ändringar av grammatiken. Vad kan detta bero på. Är den proffessionella utgåvan av Word bättre när det gäller rättstavning och grammatik eller vad är orsaken. Det blir ju lite fel om man skriver mycket och sen ska kolla stavningen och programmet inte hittar uppenbara felstavningar. Då måste man ju själv läsa igenom det skrivna noga och ändra om man stavat fel. Visst, det kom upp många röda våglinjer under många ord som stavats fel men alla hittade inte programmet. Inställningarna i båda Wordversionerna är lika

Någon som vet något om detta?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

osäker men det handlar inte om olika inställningar i programmen?

Tror inte det är någon skillnad i funktion på den fronten mellan pro och standard. Ja, egentligen är det samma program i pro och hemmavariant, det är bara licensen och kringprogrammen som skiljer sig.

 

Man skulle snarare kunna tro att rättstavningen i 2010 är bättre än den i XP (2002 väl?). Det har ju hänt en del sedan dess så att säga, det har utvecklats.

 

Kolla inställningarna för rättstavningskollen i Word 2010.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...