Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ELIQ Elmätare. Avläsning av mätarställning till hemsida


folkeorg

Rekommendera Poster

Har skaffat en ELIQ energimätare. Den loggar mätarvärdena från elmätaren till en fil på enheten. Man kan ansluta displayen via USB till en dator för att läsa ut värdena.

 

Skulle vilja ha displayen konstant ansluten till en dator, läsa av mätvärdena och lägga ut dessa på en hemsida.

 

Är det någon som redan gjort detta eller har tips på hur man kan göra? Dvs polla senaste mätvärdet och lägga ut det numeriska värdet eller skapa en bild/diagram som FTP'as upp..

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det varierar lite beroende på hur du tänkte jobba med datat. Antagligen gör man ett enkelt kopieringsjobb som helt enkelt ftpar upp filen vid fasta intervaller och så låter man ett program på webbservern formatera data till något intressant. Det kräver asp eller php eller liknande på servern.

 

Alternativt så har man ett jobb på datorn som klurar på hur man ska mecka med datat och laddar helt enkelt upp resultatet av mecket. Gif-bilder för diagram etc.

 

Så vilket alternativ du tänkte välja beror helt enkelt på vart du vill lägga mest jobb. Antagligen jobbet som går i din dator eller jobbet som går på servern. Jag skulle nog föreslå att gå på alternativ ett. Då kan du enklare via hemsidan plocka ut dynamiska serier som elförbrukning de senaste x-antal månaderna till exempel.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...