Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

byta och köpa hårddisk


adam23

Rekommendera Poster

hej jag köpte denna datorn http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10700 för några veckor sen och det är ju en ssd hårddisk i den med lite utrymme så jag undrar om man kan lägga till en extra hårddisk i datorn en vanlig hårddisk då med 500-1000 gb. Och om det är lätt att installera än ny och om allt går kan ni kanske tipsa på någon hårdisk runt 500-1000 kr har häldre än lite snabbare med kanske 500 g istället för en större som inte är lika snabb.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Visst kan du komplettera med en till hårddisk, moderkortet ser ut att ha 6 anslutningar för hårddiskar och DVD-brännare. Det går ju att konfigurera datorn med ytterligare hårddiskar på Komplett också.

 

Det är inte särskilt svårt att ansluta en till hårddisk, men det gäller att skydda datorn mot statisk elektricitet genom att använda ett antistatarmband.

 

Eftersom du har Windows på en SSD så är hastigheten på den nya hårddisken inte särskilt viktig utan välj en storlek som är lagom för dig.

 

När det gäller hårddiskfabrikat och -modeller kan du läsa de tips jag fick för ett år sedan:

//eforum.idg.se/topic/333906-kontorsdator/page__view__findpost__p__1566520 samt inlägg 19, 21 och 24

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ser att jag har det här modekortet http://www.komplett....=749934&CKS=PCW för jag köpte den för ett tag sen och dom har väll byt det kortet i den antar jag.

Så hittade denna hårddisken http://www.komplett....ku=620189#extra så jag undrar om ni vet om dom passar tillsammans.

och en sak till hur vet man om man kan ha 2 skärmar i datorn?.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Även på det moderkortet finns det 6 SATA-kontakter.

 

Alla hårddiskar där det står SATA (eller Serial ATA men inte PATA/Parallell ATA/IDE) i beskrivningen passar till moderkortet. I chassit är det troligen lättare att sätta fast 3,5" hårddiskar än 2,5" (som mest används till bärbara datorer). Hårddisken du länkar till uppfyller de två kraven. Observera att för bara 80 kr mer kan du få en dubbelt så stor hårddisk.

http://www.komplett.se/k/kl.aspx?mfr=&bn=10096&sortBy=p&zbo2=true&filter=A00084.K00519.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...