Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Flyfisherman

Problem med Mint Update - kan inte få kontakt?

Rekommendera Poster

Flyfisherman

Linux Mint 13

 

Får detta när jag försöker köra Mint Update och hämta uppdateringar.

 

post-73434-0-84558900-1355912376_thumb.png

 

post-73434-0-57648300-1355912376_thumb.png

 

Nån mer som har detta problem?

Kan inte se att jag har problem med anslutningen på min sida, har ju fungerat förut och surfa som vanligt är inget problem heller.

Problemet var också i går, kanske servern där dessa finns har problem?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
NoWin

Stäng fönstret med Uppdateringshanteraren och öppna en terminal och kör: sudo apt-get update. Det brukar lösa de flesta problem med uppdateringar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

Händer någon gång ibland..

Kan inte detta ha att göra med att servrarna håller på att uppdateras just vid dessa tillfällen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Stäng fönstret med Uppdateringshanteraren och öppna en terminal och kör: sudo apt-get update. Det brukar lösa de flesta problem med uppdateringar.

Tack för förslaget, men något verkar vara fel.

Kommandot sudo apt-get update

läste in en hel drös med paketlistor, men stod och tuggade och verkade göra flera försök att hämta från 204.45.82.194 och i slutänden var det endast några KB som hämtades:

 

Hämtade 88,4 kB på 4min 51s (302 B/s)

Läser paketlistor... Färdig

 

Mint Update ikonen är blå och säger fortfarande att det finns nya uppdateringar.

Frågan är var felet ligger?

 

Hmm...körde Mint Update igen, fick in eller ett par uppdateringar åt gången, repeterade och fick in dom sista - tror jag - grön bock på ikonen.

Betydligt större datamängd än vad som hämtades hem med terminalkommandot, fast med urkass hastighet så det tog extremt lång tid.

 

Tycker hela saken var skum. :unsure:

Tycker det lutar åt servrarna precis som du Mikael63 är inne på.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Ikväll har det varit samma strul.

Misstänker samma sak som förut dvs. åtkomstproblem på servrarna.

 

Bara att avvakta tills dom kommer igång antar jag, för sist det var likartade problem så kom dessa igång och fungerade efter ett längre tag eller om det var dan efter t.o.m.

:blink:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Ja det var i stort sett detta (Mozilla bla.) som dök upp sist när jag fick problem uppdateringarna, men igår kväll så funkade allt igen.;)

Redigerad av Flyfisherman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...