Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur bra är TrueCrypt


cybertears

Rekommendera Poster

hej!

 

jag undrar egentligen hur bra TrueCrypt är.

 

är det lätt att hacka krypterade behållare som man skapat med TrueCrypt?

 

är det lätt för polisen att knäcka koderna?

 

har dom ens lyckats knäcka något lösenord som man skapat med TrueCrypt???

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Svårt att säga. Det finns väldigt många faktorer som spelar in. Till exempel vilken krypteringsalgoritm du använder? Truecrypt stödjer flera olika, hur skapar du ditt lösenord, använder du en inmatnng för hand eller genererar du nycklar från filer på disk? Om du använder nycklar från filer på disk, hur stor är chansen att man klura ut att det är dessa som används?

 

Sen finns det lite andra omständigheter. Beroende på vad det är för dokument som är lagrade där så kan det cachas på osäkra platser. Ikoner för de flesta filtyper är inte helt ovanligt att dom sparas okrypterad på en tillgänglig plats och dom kan faktiskt visa upp något du inte vill visa. Vissa program har temp-filer på olika platser på som kanske inte är krypterade. Dom kan nog återskapas ganska enkelt vid behov.

 

Är din dator avlyssnad? En dator som är ansluten till internet kan mycket väl vara avlyssnad, då spelar kryptering inte speciellt stor roll. Det sägs att fbi lyckades avlyssna ett trådbundet tangentbord med hjälp av radiovågor en gång i tiden. Dock är den historien ganska diskuterad om det verkligen stämmer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...