Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
TAL

I stället för Photodrow?

Rekommendera Poster

Finns det någon som kan hjälpa mig att hitta ett enkelt program som jag kan ersätta mitt gamla Photodrow i Windows 7 med? Jag har i drygt tio år använt Photodrow som då ingick som en självständig del i Microsofts kontorspaket. Det är ett enkelt rit- och bildbehandlingsprogram som ändå har en hel del grundläggande finesser. Man kan själv bygga upp en bild från en tom sida. Det går att rita för hand, använda färdiga former, lägga in och formatera text, infoga en färdig bild. Allt detta kan också enkelt klippas och klistras ihop och bilda en ny bild (grupp). Nästan alla verktyg som finns i de moderna bildbehandlingsprogrammen har också Photodrow. Jag hade lyckats rädda över programmet till alla Windowsversioner men vid 7-an tog det stop. Det finns en uppsjö av nya bildbehandlingsprogram men alla som jag har testat behöver en bild att utgå i från och ”behandla” och det är inte möjligt att klippa och klistra ihop olika delar av bilder och grafik. Jag hittade bara dyra och för mig onödigt avancerade program typ Photoshop som klarar av Photodrowliknande funktioner.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Två till:

http://www.getpaint.net/

och

http://www.irfanview.com/ som väl i huvudsak är en "Viewer" men som har en del grundläggande redigeringsmöjligheter.

 

Själv tycker jag att Paint Shop Pro v7 är det bästa verktyget. Fr.o.m. v8 blev det för många finesser och funktioner för att jag tyckte det skulle vara ett vettigt verktyg..

Hittade denna länk men vet inte om den är "äkta": http://www.oldversion.com/download-Paint-Shop-Pro-7.0.html

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tackar för tipsen! Funktionsmässigt ligger Gimp och Paint.net närmast vad jag söker, men även dessa verkar som överkurs jämfört med Photodraw.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...