Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

3D på Samsung TV från dator


Kranis-97

Rekommendera Poster

Är inte säker på om jag placerade tråden i rätt kategori... :rolleyes:

 

Jag har nyligen skaffat mig en bärbar dator (Asus G75VW med Nvidia GTX 670m). Datorn har en 120Hz 3D skärm och stöd för Nvidia 3D Vision, så jag har kunnat sätta in en Blu-Ray 3D film och se den i 3D med Roxio Cineplayer 3D. Har också en Samsung Smart TV som har stöd för 3D, som jag vill kunna se 3D filmer på via datorn. Jag ansluter datorn med en HDMI kabel till TV:n och försöker spela filmen i 3D på TV:n så fungerar det inte. Det kommer upp något felmeddelande och filmen fortsätter i 2D eller avslutas. Jag har testat med både Roxio och PowerDVD 10. PowerDVD fungerade dock inte på datorns bildskärm heller.

 

Någon som har någon ide? :unsure:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-system-requirements.html med krav för 3D Vision verkar det vara som att bara vissa teveapparater stöds.

http://www.nvidia.com/object/3dtv-play-system-requirements.html med krav för Nvidia 3DTV finns fler teveapparater listade men i stället står det om ett program som heter Nvidia 3DTV Play.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag upptäckte att jag försökt använda en HDMI 1.3 kabel, men det ska vara 1.4. Köpte en HDMI 1.4 men fungerar fortfarande inte. TV:n har inte Nvidia 3D Vision, men borde det inte fungera ändå? Vad innebär engentligen Nvidia 3D Vision? Det borde ju gå att se 3D på TV via dator utan det. Hur skulle man iståfall göra om man har ATI? Playstation fungerar det bra att spela via (även med HDMI 1.3).

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag vet just inget om 3D-visning men kanske det finns olika sätt att överföra 3D-information från grafikkortet till bildskärm/teve så att det bara är vissa kombinationer av grafikkort och bildskärm/teve som fungerar eller att det ställer vissa krav på teven som inte uppfylls av så många. Precis som du märkte att det inte var alla uppspelningsprogram som klarade av 3D.

 

Info på engelska om Nvidia 3D Vision: http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_3D_Vision

 

ATI/AMD och 3D: http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-hd3d/Pages/hd3d.aspx

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...