Just nu i M3-nätverket
Jump to content

DVD inspelning till hårddisk?


rolfr

Recommended Posts

Hra en DVD inspelare som är på väg att fyllas upp. Har också nyligen köpt en NAS som är ansluten till nätverket. Tänkte försöka lägga inspelade filmer från DVD inspelaren på den och spela upp genom en liten Xtreamer mediaspelare.

 

Så är det ju det där med filformat. Går det att göra på något vis? Att först bara bränna till skiva och sedan rippa till hårddisk, tycker jag inte verkar så bra. Omständligt och onödigt dyrt. Finns det något sätt att spara materialet direkt som filer?

Link to comment
Share on other sites

Vad för DVD-inspelare? Kanske kanske du har tur och hårddiskens i den går att stoppa in i en dator och avläsas direkt där? Men det är inte troligt, då är nog att bränna till en återskrivningsbar DVD det enklaste och snabbaste alternativet.

 

Andra alternativet är att spela upp filmen på DVDn, koppla DVDn via ett videokort till datorn och där spela in i realtid det som spelas upp. Då via en analog signal med störningar och brys.

Går nog snabbare, blir nog bättre resultat, att spela över det på en DVD och rippa filmen från DVDn.

Link to comment
Share on other sites

Tack för alternativen i ditt svar. Med tanke på inspelningskvalitet, besvär och den tid det kommer att ta, blir nog inspelning och rippning av skiva det som passar bäst. En liten tanke bara; för att inte lagra en massa DVD skivor också, har jag tänkt på att ev. använda RW skivor och formattera om dem efter vart. Kan undras om det går att läsa dem för rippning i datorn?

 

 

 

Off topic: Det är en Pioneer DVR-LX60D och jag tror att Panasonic också sålde en identisk spelare med sitt märke på. Strax efter att garantin gått ut, hade jag problemet att under ett års tid hängde den sig flera gånger med kortare och kortare intervall och visade ett felmeddelande. Det var stört omöjligt att att få igång den igen, om man inte först formaterade om hela hårddisken. Jättekul då det hände flera gånger. Massor av inspelningar förlorade! - Men efter mycket letande på nätet och att jag sett många inlägg från andra med samma problem, så hittade jag faktiskt på ett ställe, en som kommit underfund med vad som behövde göras. Kan kanske vara till hjälp här, om andra läser det och har en sådan apparat stående i garderoben. Problemet var att de byggt in en SATA kabel av undermålig kvalitet mellan hårddisken och själva spelaren. En ny sådan från Kjell & Compisarna för några tior var det som behövdes. Peppar, peppar... det har fungerat i många år nu.

Link to comment
Share on other sites

DVD-skrivorna du skapar är som vanliga DVD fast utan massa äckligt kopieringskydd. Och även om det finns, bara att gå runt :)

 

 

Det finns gott om program på nätet som kan rippa av DVD och kanske komprimera om.

Bästa är om du på DVDn kan spara ned exakt det som finns sparat, inte behöver komprimera om det för att det ska rymmas på en DVD.

 

Annars har DVDn även komponent ut fast att skaffa utrustning som kan ta emot komponent kostar en del och då blir att spela upp på DVDn det du vill kopiera.

 

testa med en kort video, kom fram till hur du ska göra, i vilket format du vill spara det. Så få handgrepp som möjligt, så snabbt och enkelt som möjligt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...