Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ej nya drivare vid ominstallation?


Roger L

Rekommendera Poster

Installerade win7 på en införskaffad begagnad dator, men behövde inte installera nya drivare. Betyder det att hårddisken inte blev helt formaterad?

 

Startade med installations-cd:n och raderade partitionerna osv...

 

Såg att tråden kom på kanske fel avdelning, vet inte hur man flyttar den.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det betyder att om din nyinskaffade dator för övrigt fungerar som du vill, så har alla behövliga drivrutiner funnits i operativets inbyggda databas.

Möjligt att du kan behöva kolla om någon hårdvara kan få nyare drivrutiner.

 

Men annars har du säkert gjort allt rätt.

 

Tråden hamnade inte helt rätt, men det är bara moderatorer som kan flytta en tråd, men jag fixar det, och flyttar den till Windows 7.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är helt enkelt så, att det finns en speciell ihopackad fil i installationsdelen av operativet, som innehåller en mängd av olika drivrutiner, till dom olika hårdvaruenheterna som en dator kan ha.

Det är en av flera anledningar till att ett operativ idag tar så pass stor plats.

 

Det är dom flesta tillverkarna som har ingått avtal med Microsoft och som ser till så att vi användare ska slippa att installera dessa drivrutiner extra,

 

Detta har funnits i dom flesta operativen även historiskt, men det är nu först med Vista och Windows 7 som det verkligen har börjat fungera bra.

Det fanns även i XP och tidigare, men då var det alldeles för få drivrutiner med, och man har ändå fått installera många av sina drivrutiner extra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Se även till att köra Windows update, för det kan ha kommit ut nya drivrutiner från vissa tillverkare som skickat dessa till Microsoft och då uppdateras dessa via Windows update.

 

Men ibland har man inget annat val än att gå via datortillverkarens (gäller märkesdator) eller moderkortstillverkarens supportsida och ladda hem rätt drivrutiner för just den modellen.

 

När det gäller diskreta (separat PCI-E) grafikkort på stationära, så är ofta bättre att hämta hela paketet som innehåller Grafikkontroll center inkl. grafikdrivrutin och Open Cl drivrutin om grafikkortet stöder detta för grafikacceleration i applikationer som stöder detta (avlastar CPU).

AMD: http://support.amd.c...ages/index.aspx

nVida: http://www.nvidia.co...aspx?lang=en-us

 

Länk: Speccy så talar det om vilken hårdvara (och annat) du har.

 

Kontrollera om du har någon gul markering i Enhetshanteraren vid någon enhet, som indikerar att något är fel i listan som kommer upp.

 

I Vista/Windows 7

Start > i sökfältet skriv enhets > i listan som kommer upp klicka på Enhetshanteraren => Då öppnas enhetshanteraren och kolla i listan efter några gula eller röda markeringar vid någon enhet, vilket kan tyda på att drivrutin saknas.

 

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman:

 

Inget nytt för mig, men tack ändå :)

 

Laso:

 

Där ser man, så går det när man kört med gamla datorer!

Det förklarar varför den stod länge i läget "Datorn förbereds att användas första gången" skulle jag tro.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...