Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ännu en minne tråd


Felipesmaland

Rekommendera Poster

Hej.

Kan man köpa två 2-kitt med 2x8gb i varje kitt ?

 

Jag tänkte att jag skulle köpa upp mig på max kapacitet, från 0 -32 Gb. Men det verkar finnas ett konstigt skutt i priset på minnen om man ska ha 32gb.

 

minnet jag tänkte köp är Kingston Hyper X, men om man ska köpa 32gb på en gång så kan priset skjuta iväg mot 3000 kr, om man ska ha dem i 4x8gb formatet. Konstigt nog inte om man ska ha 8x4gb, då ligger priset på hälften så mycket http://www.kingston..../hyperx/genesis,

 

jag hittade på dustins hemsida en konfigurator (http://www.dustinhom...n-konfigurator/) där jag kan söka på mitt moderkort och där stod det; "Virtually any configuration up to 32GB can be reached using any combination of Kingston's 1, 2, 4 and 8GB modules or kits." men bara deras ValueRAM modeller dyker upp i sök resultatet http://www.kingston....alueram/desktop detta förvirrar mig.

 

ännu mer förvirad blir jag av att på Gigabytes hemsida så finns nästan inga 8gb moduler med på Memory support list till mitt moderkort (Ga-z77x-ud3h) iaf inte från Kingston. dock skriver de " Memory modules listed below are for reference only. Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them". kortet har stöd för allt som Hyper x modellerna erbjuder.

 

ganska ovilligt att betala 3000kr för minne när det brukar vara relativt billigt så hittade jag ännu en en modell som ligger i rimlig prisklass, deras Hyper X Red http://www.kingston..../hyperx/blu/red och undrar då om....

 

någon vet om det överhuvudtaget går att köpa 2 kitt på 16gb och ha i, och om det ens är Kompatibelt?

 

passar också på att efterlysa någon som har erfarenhet av deras ValueRAM minnen, personligen tycker jag de ser så gammeldags ut så jag drar mig lite för att ens fundera på att köpa dem. men jag kanske kan övertygas..

 

hoppas på att nån har av de som orkar läsa allt detta har det lite klarare för sig.. tacksam för alla svar.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 3 veckor senare...

RAM-minnen på 8 GB är väl väldigt nytt till ett någorlunda vettigt pris, vilket kan vara anledningen till att Gigabyte inte har testat så många.

 

ValueRAM går väl bra om du inte ska överklocka eller på annat sätt anstränga dem väldigt mycket.

 

Även Corsair och Crucial har minneskonfiguratorer på sina webbplatser om du vill se vad de garanterar för något.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...