Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Läsa e-böcker i ett nätverk


Kalle Dator1

Recommended Posts

Kalle Dator1

Hej !

 

Jag lånar ofta e-böcker på biblioteket (E-Lib), och har hittills läst dem på en enda enskild dator med programmet "Adobe Digital Editions".

Men, eftersom jag har ett hemmanätverk, med flera datorer, har jag funderat på om jag skulle kunna läsa en och samma bok, men välja vilken dator jag vill använda.

 

Nu kan jag konstatera att det går alldeles utmärkt att ladda hem aktuell bok till var och en av datorerna. Det verkar inte finnas några hinder eller restriktioner för detta, men jag finner det onödigt krångligt, eftersom jag dels måste bläddra fram till där jag var på en annan dator, och dels för varje bok ladda hem till den dator som jag skulle vilja använda.

 

Finns det något sätt att kringgå procedurerna ?

Själva programmet, "Adobe Digital Editions" går att lägga på den 'centrala' datorn, går även att köra därifrån, där jag också gärna vill ha den hemladdade boken, och varifrån jag helst vill köra den.

Men kruxet är att varje dator tydligen behöver ha en katalog i "C:\...Dokument\Mina dokument\My Digital Editons" med filer som refererar till e-boken ifråga.

Det duger inte att bara kopiera över - rakt av - denna katalog från 'centraldatorn'. Då får jag bara en erinran om att filen redan körs av annan användare. Dessutom blir det lika mycket plockande med filer som att jag laddar hem till varje dator.

 

Jag vill, kort sagt, bara göra en enda hemladdning till den 'centrala datorn' och sedan kunna köra boken från valfri dator i nätverket...

 

Går det... ?

 

Hälsningar

 

/Kalle

Link to comment
Share on other sites

Hjälper denna text dig något:

http://elib.se/faq.asp#ebok_28

Hur gör jag för att flytta en e-bok mellan olika datorer?

 

Efter att du auktoriserat dig med samma ID på flera datorer kan du flytta böcker du köpt från en dator till en annan genom att kopiera mappen "My Digital Editions"under "Mina dokument" och flytta över den. Du kan även flytta de enskilda PDF-filerna till samma mapp på den andra datorn. I MacOS hittar du e-boksfilerna under Digital Editions i din dokumentmapp. Läs mer om detta på Adobes hemsida här. Böcker köpta i vattenmärkt format kan flyttas och lagras som du själv vill så länge det enbart sker för eget bruk.

 

Se även

http://www.adobe.com/products/digitaleditions/help/#transfer_items

 

Det borde med andra ord vara möjligt att ha bara pub/pdf-filen på en central plats och hämta den därifrån med respektive program på den dator/enhet du vill läsa den från. Dock tror jag inte att var du är i boken kommer att synkroniseras mellan enheterna.

 

ja, en till länk

http://www.ipadforums.net/ipad-help/19423-adobe-epub-transfer.html

http://helpx.adobe.com/digital-editions/kb/transfer-ebook-ereader-digital-editions.html

 

I sig behöver du bara kopiera epub-filen, importera den där du vill läsa den och hålla reda på var du är.

Link to comment
Share on other sites

Kalle Dator1

Tack Monshi !

 

Där fanns flera bra förslag som jag ska studera närmare. Tydligen är mitt lilla "problem" något som även andra har grubblat över och funnit lösningen på. Återstår att hitta den smartaste av dem....

 

Hälsningar

 

/Kalle

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...