Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Små kraftfulla högtalare för uppmontering?


Dag Erlandsson

Rekommendera Poster

Dag Erlandsson

Hej,

 

Har en stereo på "väggen" i ett multimedia rack (väggfast)och behöver plats. Dom 2 högtalare jag idag har till nuv. stereo, är visserligen små, men vill ha ännu mindre och naturligtvis kraftfulla. Dom skall vara nästintill osynliga och stereon är av äldre modell så har den inte USB - så "tyvärr" måste högtalarna ha kabel. Hur får jag och hittar jag, några mycket små för/med väggfäste, där jag på något sätt kan "dra" kabeln, så osynligt som möjligt till nuv vägstativ där stereon står? Några bra förslag? Gärna länk. Små, osynliga, kraftfulla.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det där är en svår nöt att knäcka, för ljud uppstår när luft sätts i rörelse. För att luft ska sättas i rörelse på ett tillfredställande sätt så behövs en menbranarea som är tillräckligt stor för sin uppgift (det var den korta beskrivningen). Skulle själv förmodligen aldrig titta på högtalare (för musiklyssnande) som har en membrandiameter mindre än 130mm. Men det är jag det.

 

Tre exempel:

http://www.ljudochbi...nnoy-mercury-v1

 

http://www.ljudochbi...t/dali-zensor-1

 

http://www.whathifi....udio-bronze-bx1

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dag Erlandsson

Tack för alla svar! Jag har liknande som dessa:

 

http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/argon_6210s_hogtalare_sorrento.htm

 

Dom förslag som jag nu fått ”här” är i ”min” storlek, så du kanske man behåller dom?

 

Men hur kan man sätta upp dessa på lämpligaste vis? Vill få upp dom mycket diskret. Dom har inga ”inbyggda” vägfästen. Så alla förslag på billig häng anordning mottages tacksamt. Vill egentligen ha dom i fönstret bakom rullgardiner. Kanske att man får ett tips ”här” om ett väggfäste alternativt konsol?

Tack alla igen och avvaktar kreativa och ”billiga” lösningar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

videofotografen

Till att börja med... all musik- o HiFi utrustning mår bättre av kabelanslutning. Sedan om man vill köpa någon billig 100 kronors kabel på Överskottsbolaget, 1.000 kronors kabel eller 10.000 kronors kabel i fina HiFi butiken kan vi lämna därhän. Där är det budgeten som bestämmer.

 

Tre viktiga frågor...

 

1. vad har du för budget dvs hur mycket hade du tänkt investera i högtalarna?

 

2. vad ska du använda för förstärkare till matning till högtalarna. Märke, modell, sinuseffekt o impedans?

 

3. vad ska du spela för musik? Vissa högtalare är lysande för gammal 50- o 60-tals pop- o rock. Vissa är lämpliga för heavy metal, vissa för elektronisk musik typ synth o vissa är lämpliga för klassisk musik osv osv osv. Så det beror lite på vad du tänkt dig att spela. Eller hade du tänkt dig spela gammal vinyl?

 

Bästa kvalitet får du alltid via riktiga golvhögtalare. Ju större desto bättre i synnerhet om du gillar bra basåtergivning. För att en högtalare ska kunna återge riktigt djup bas så krävs det rejäla baselement o rejäla baselement kräver mycket volym för att kunna "andas". Oftast - ju större desto bättre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...