Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Har litet svårt att välja; Casio eller Nikon


L Geek

Rekommendera Poster

Hej!

 

Mitt val står mellan en Casio Exilim EX-ZR10 som fått bra betyg i Smartson och verkar ha bra skärm - har kollat i butik - samt en Nikon Coolpix S9300 som jag inte hittar något om här i forumet. Tänker köpa i butik, även om det blir litet dyrare kan jag förhandla mig till utrustning och så finns ju fördelen att kunna lämna i kameran om det blir några problem.

 

Priserna på de båda ser ut så här: ca 2.000 för Casion och 3.000 för Nikon. Båda verkar vara bra, det viktigaste är att skärmen är bra och att kameran tar bra kort - helst också inomhus eller där det är dålig belysning.

 

Har även tittat på Canon Ixus HS220, men upplever zoomen som litet klen och en Canon S95, som har nackdelen att man tydligen inte kan zooma när/om man filmar. Anser att det är ett måste om man ska filma.

 

Någon som vet något om Nikon modellen ovan eller har något tänkvärt som jag missat?

P.S. Kameran ska ges bort i present, därför vill jag ha en som är "lättskött".

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Detta gäller casio ZR-20 och inte 10 eftersom den inte längre finns hos cyberphoto

HS220 har fått cyberphotos silvermärke vilket varken casio eller nikon har. Zoomen på canon motsvarar en bildvinkel på 28-224mm och på casio 25-200mm så canon har lite längre tele men casio har lite mera vidvinkel. Canon har ljusstyrka 3.0-5.9 och casio 3.3-5.9 så där vinner canon lite i vidvinkelläget, Nikon 3.5-5.9.

Canon vinner också i pris 1990kr mot casio zr-20 2390kr

 

zr-10 har bildvinkel motsv. 28-196mm med ljusstyrka 3.0-5.9 så den är som canon men lite kortare teleläge.

 

Jag tror att bildkvalitén är ganska lika på alla modeller idag så länge de spelar i samma klass.

Valet enligt mig är vilken som helst. Har den som ska få kameran erfarenhet av ett visst märke så kan menysystemet vara enklast om märket är samma som tidigare.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för att du tog dig tid, Hankki!

 

Det blev till slut en Canon S95. Några saker som avgjorde mitt val var att Råd & Rön hade ett test med bildprov, där bilden från Nikon i mitt tycke hade väldigt kalla färger. Även om den kamera jag nu köpt inte har möjlighet till zoomning under filmning, så är mitt intryck att den ger väldigt bra färger på bilderna.

 

Har själv en Canon Powershot S5 IS och är väldigt nöjd med den. Har konstaterat att även om jag upplever den förnämlig att filma med - zoomningen är exempelvis i praktiken ljudlös - så är det mest kort jag tar med den och jag känner mig nöjd.

 

Mycket möjligt att jag skulle bli ännu mer nöjd med en nyare kamera, men den jag har räcker till det jag behöver. Ska i så fall vara en renodlad actionkamera att ha på mc-hjälmen, men det är en kostnad jag inte kan bära i nuläget.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

S95 verkar vara en mycket bra kamera som arbetar i en högre klass än de nämnda. Jag skulle själv kunna tänka mig en s95 eller s100 som komplement till systemkameran som alltid har teleobjektivet monterat. Jag är inte intresserad av filmning så det är väl därför jag fortfarande nöjer mig med min 4 år gamla canon 40d, brusegenskaperna kunde dock vara bättre.Hoppas kameran bidrar med mycket fina bilder, det är ju fotografen som tar bilderna och kameran endast förmedlar dom :-)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
videofotografen

Du gjorde säkert ett bra val. Själv har jag mer av en slump satsat på Canon vad beträffar video o Nikon när det gäller stillbild även om jag just nu fotar med en SONY.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Canon S95 är inget dåligt val, men Casion är inte dålig den heller, precis som när det gäller systemnivån, så går även småformatnivån starkt framåt i utvecklingen.

 

Kör själv med Canon när det gäller system, och Casio när det gäller småbild.

Men det är tycke och smak som alltid.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...