Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Amiga 500


gandalfgrå

Rekommendera Poster

gandalfgrå

Kan ju tyckas lite bakvänt men finns det någon som vet vart man får tag i en fungerande Amiga 500. Om man får tag i en sådan utan skärm kan man då använda en modern plattskärm? En sak till, vet någon vart man får tag i arcadespelen (shot'em up) som fanns till Amiga 500? Hybris, Sidewinder etc, och den gamla typen av joystick med i princip en knapp för tummen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Håller helt med .M, det är begagnatmarknaden som gäller, och lusläsa annonser, så kan du ha tur att hitta en sådan Amiga.

Att butiker som Gameshop kan ha, beror ju på att dom får in dessa från kunder på olika sätt.

 

Lycka till med ditt sökande.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...

Jag har iofs ett par Amiga 500 som jag skulle kunna släppa men eftersom jag inte vet var du bor vet jag inte om det skulle vara intressant :)

 

För att svara på dina andra frågor, att koppla en Amiga 500 till en ny skärm är inte särskilt svårt om man med skärm avser en nyare tv. om man bara ser till att skaffa en Scartkabel till Amigan, dessa är ganska vanliga och följer ofta med när man köper en Amiga. Om inte så är fallet får du antagligen med en RF modulator så att du kan koppla datorn via det analoga antennuttaget i TVn.

 

Menar du istället att koppla Amigan till en VGA/DVI/HDMI bestyckad datorskärm blir det knivigare eftersom du då behöver dels en adapter från Amigans RGB utgång till VGA ingången på en monitor och dels en monitor som klarar 15KHz.

 

Joystickar och spel fyndar du med fördel på t.ex Tradera.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...