Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Välja mellan två olika 50mm objektiv


quilta

Rekommendera Poster

Hej,

jag tänkte köpa mig ett 50mm objektiv till min Nikon D7000. Eftersom det är inbyggd autofokus i kamerahuset behöver inte objektivet ha det. Jag tänkte först att köpa detta [ http://www.netonnet.se/art/foto/objektiv/objektiv-nikon/nikon-afnikkor5018d/118066.4570/ ] och antog att detta [ http://www.netonnet.se/art/foto/objektiv/objektiv-nikon/fast-brnnvidd/nikon-af-s50mmf18g/160932.5242/ ] var "samma" objektiv fast med inbyggt autofokus. Men nu när jag kollade så blev jag osäker, eftersom objektiven ser helt olika ut. Vad är egentligen skillnaden då? Vilket bör jag välja?

 

Tacksam för svar!

 

Med vänliga hälsningar

quilta

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Vad är egentligen skillnaden då?

Den absolut största skillnaden är att det ena har en inbyggd autofokusmotor.

 

Andra skillnader är bland annat den minsta möjliga bländaren, 22 respektive 16, samt att den ena har en filtergänga på 52 millimeter och den andra 58 mm. Det förstnämnda spelar inte någon jätteroll enligt min uppfattning, hade det gjort det för dig tror jag inte du hade ställt frågan här. Filtergängan spelar bara roll om du redan har filter du vill använda, välj då objektivet med samma gänga som dina filter.

 

Läser man på lite forum etc så är det folk som argumenterar för att objektiv med inbyggd motor fokuserar lite snabbare och lite tystare, även om det skulle stämma så skulle jag tror att i ett såhär litet objektiv med så få linser så är de skillnaderna knappast märkbara.

 

Hade jag varit dig hade jag valt detta: http://www.netonnet.se/art/foto/objektiv/objektiv-nikon/nikon-afnikkor5018d/118066.4570/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för ditt svar! Ja enligt vad jag förstod från början också var det bara den inbyggda autofokusen som var skillnaden, men sen när jag såg att de såg helt annorlunda ut så blev jag osäker. Vore ju logiskt att de hade sett likadana ut när det är den skillnaden bara. :P Tycker att det utan autofokus ser lite plastigare ut? Filtergängan spelar inte mig någon roll då jag inte har tillbehör till något av dem innan. Det blir nog den utan autofokus i! :)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...