Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Välja dator för strömmad HD från nätet


Börni

Rekommendera Poster

Här kommer en fråga som kanske inte är så lätt att svara på.

Jag ser en del video strömmad från nätet, SVT Play, lite fotboll via Sopcast och annat och jag har en 12,1" minidator sittande för jämnan i TV-hyllan (utom när jag reser), ansluten till TV:n via HDMI. Datorn, en MSI Wind U200, har en Intel Core2 Solo-processor SU3500 på 1,4 GHz och 3 GB minne. Den klarar problemfritt 720p HD från stationär källa och i de flesta fall även HD-material strömmat från nätet (med program typ SopCast). Men några nätkällor med HD som jag gärna vill se på kan dock hacka, både bild och ljud. Samma källa funkar då samtidigt bra på en annan bärbar med några år på nacken – en DELL M90 med Intel Core2 T5600 på 1,83 GHz och 2 GB minne.

 

Nu har jag ledsnat på hackandet och tänkte byta ut datorn i TV-hyllan. Problemet är hur jag ska veta före köpet att den dator jag väljer ska räcka till. Av ekonomiska skäl vill jag ju inte ta i för kung och fosterland för att vara på säkra sidan. Jag funderar på den nya netbooken ASUS 1225b som är utrustad med en AMD E-450 på 1,65 GHz och 4 GB. Den är hyfsat billig och borde med två kärnor vara betydligt vassare än min MSI.

 

Så frågan till expertisen är – kommer en ASUS 1225b att räcka till eller ska jag satsa på en större enkel vardagsdator för samma pengar, typ utrustad med Intel i3-2350M eller liknande?

 

PS! Jag ska säga också att min TV är HD-ready så det handlar inte om full HD.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Hackandet kan också bero på att internetuppkopplingen inte hela tiden har 'bra fart' särskilt gäller detta vid HD-strömning.

Tex. trådlös internetuppkoppling kan oftare ge dessa fenomen tillsammans med att den buffrar.

 

ViaPlay för att ta ett exempel kräver minst 3 Mbit/sek i fullskärmsläge för att högsta kvalitet skall uppnås och dom rekommenderar inte ens WiFi eller mobilt bredband för optimal HD-uppspelning. http://viaplay.se/viaplay/requirements

 

Men det är klart att minimikraven för strömmande video måste vara uppfyllda på hårdvaran.

 

Här kan du läsa en kort artikel från PC För Alla:

Asus Eee PC 1225B: Prisvärt ultrabook-alternativ

 

Samt

http://www.notebookc...5B.70131.0.html

http://notebooksnews...c-1225b-review/

 

Prisjakt butiker: http://www.prisjakt....t.php?p=1099223

Prisjakt omdömen: http://www.prisjakt....t.php?o=1099223

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...