Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Pptx


HUP151

Recommended Posts

har fått ett pptx-dokument till min Vista (med office 2003) och kan inte öppna. vidarebefordrade till min laptop med W7 och förinstallerat nytt Office-paket och då går det att öppna. nu skulle jag villa ha dokumentet läsbart i Vistan. försökte vara smart och använde kopieringsfunktionen av text i Powerpoint-viewern/W7-datorn och tänkte klistra in texten i Anteckningar och sedan vidarebefordra/mejla till Vistan. men det gick inte att klistra in i Anteckningar då funktionen inte var färgmarkerad. min multiskrivare är kopplad till Vistan - är enda sättet att ansluta skrivaren till W7-laptopen och skriva ut pptx-dokumentet därifrån och sedan scanna in utskriften i Vistan? kanske dum avslutningsfråga - möter det nåra hinder att ha skrivaren installerad på 2 olika maskiner och bara flytta över usb-anslutningen till den dator jag vill göra utskrift från??

Link to comment
Share on other sites

tack - hmm låter kanske lite "överkurs" för mig med nätverket men givetvis intressant. har ett vdsl-modem från BBB som utnyttjas för bägge datorerna, w7 trådlös och Vistan med kabel (för att orka med 3d strömmande till tvn samsung ue8005), dessutom ps3 trådlös och canal digital hd-box med kabel. skrivaren är en samsung scx-3205 som saknar nätverkskort kan den senare ändå delas ut i nätverk?? alltså ansluten via usb till vistan.

Link to comment
Share on other sites

Den dator som oftast/alltid är igång, eller med fördel en stationär, ska ha skrivaren ansluten och utdelad.

(datorn måste vara igång för att utskrift ska funka från andra datorer)

 

Jag rekommenderar att denna dator, den med skrivaren, har en reserverad ip-adress.

 

I den andra datorn finns lite olika val att lägga till skrivare. För XP går det oftast "säkrare" att välja lokal skrivare (fast det är en nätverksskrivare man vill ansluta), välja Ny port, Tcp/Ip, ange ip-adressen till datorn ovan osv..

 

Testa och meddela när det tar stopp!

Link to comment
Share on other sites

ja det blev nog överkurs - Vistan med skrivaren är stationär och används oftast - laptopen är W7. min xp är skrotad. har ingen aning om hur jag delar ut skrivaren och inte heller hur jag reserverar ip-adress till Vistan. inte heller hur jag lägger till skrivare på W7 utan att ha nån ansluten - du har säkert rätt och jag ska låta min son - som är mer tekniskt belastad än jag -kolla detta när han kommer nästa helg. hoppas jag kan ge mig till tåls...

Link to comment
Share on other sites

Jag föreslår att du skapar en ny tråd, under Operativ - Vista, och frågar där helt enkelt typ "Hur delar jag ut min skrivare?"

Link to comment
Share on other sites

d ska jag göra - förstår att kommit bort från ursprungsämnet ...behövs ny tråd för "reservera ip-adress" också eller kommer det med automatiskt?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gällande ursprungsfrågan. Varför använder du inte "spara som" i W7 datorn och sparar filen i powerpoint 2003 format? Eller är det bara en Viewer du har i den datorn?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...