Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
mindsleep

PhoneGap och JSONP

Rekommendera Poster

Hur suttit och kollat lite på PhoneGap och hur man hämtar data från en extern server.

 

Då måste man tydligen använda JSONP. Så jag har testat lite med JQuery och JSONP. Problemet är ju en massa säkerhetsproblem som ingen verkar ha löst. Vad jag förstår så är det största problemet att någon hijackar sidan som anropas och skriver in skadlig kod som då körs på själva mobilen. Eller har jag fel? Kan mobilappen som anropar sidan på servern injekta skadlig kod på själva servern? Det tycker jag i alla fall att det bode lösas av checkar av indata som skickas med URLén.

 

Finns det andra sätt att hämta data som är mera säkert än JSONP?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Naturligtvis har jag glömt exakta detaljerna. Men jag tror att du kan skriva egna native plugins till phonegap. Och då kan du göra ett enkelt plugin som enbart hämtar en json eller xml-fil från din webbplats. Sen kan du skicka den till phonegaps javascript och där göra kontroller på att det är ok innehåll. Du kan även göra kontrollerna i native-kod i din plugin innan du skickar data till javascript.

 

Tyvärr så försvinner en del av poängen med phonegap när man gör på det viset. Men det är en fullt möjlig lösning. Och då själva koden för hämtandet av fil över http är (borde vara) en rätt enkel procedur så kan man säkert hitta någon på nätet som hjälper en med det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...