Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Pellepop

Sparas alla sessions på hårddisk?

Rekommendera Poster

Pellepop

Hejsan!Ber om ursäkt för en liten trevial fråga!:rolleyes: Vi diskuterade på jobbet idag huruvida ALLT sparas på hårddisk!Att filmer från tubesidor hamnar på disken..det var alla överens om!Men sparas(blir en fil),även på privata webcam sessions?Jag hävdade det!Har gubben rätt eller fel?Självklart svar för flera här inne..men två olika läger på min arbetsplats!MVH Gubben :blink:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Thomas Tydal

Det är upp till programmet man använder för YouTube/webcam om något ska sparas på hårddisken. Det enda tekniska kravet är att filmerna lagras i RAM. Dock behöver inte hela filmen ligga där, utan bara det man tittar på. RAM töms automatiskt när datorn startar om eller stängs av. Windows har dock en förmåga att ibland använda hårddisk i stället för RAM trots att det finns RAM ledigt (kallas växlingsfil på svenska) och det kan leda till att filmdata som annars bara funnits i RAM sparas på hårddisken.

 

För att se om programmen man använder sparar något på hårddisken när man använder dem kan man i Windows använda gratisprogrammet Process Monitor som loggar och visar vad alla programmen gör:

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645

 

Slutligen kan det ju vara intressant att veta att filer man tar bort från hårddisken inte försvinner (inte ens när man "tömmer papperskorgen") utan de är kvar till datorn väljer att lagra en annan fil på samma fysiska plats på hårddisken.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...