Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Wossy

Datorn startar inte alls

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Idag när jag satt och bara surfade, precis som vilken dag som helst, stängde datorn bara av sig helt utan vidare. Jag testade att trycka på strömknappen, men allt som händer är att fläktarna osv. börjar gå igång, men sedan efter ca 3 sekunder dör allt igen. Jag har min dator står på i princip dygnet runt och sällan stänger jag av den, men det har aldrig varit något problem förut. Tänkte att den kanske inte vill starta pga. överhettning, men jag har låtit datorn svalna ett tag nu, men samma fel uppstår fortfarande.

 

Känns som om det inte finns mycket att göra, men jag testar att fråga här i alla fall.

 

Edit:

 

Testade att starta den nu, ca 11 timmar efter den stängde av sig utan vidare. Den gick igång nu, men får ingen som helst kontakt med varken bildskärm, mus eller tangentbord.

Redigerad av Wossy

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om datorn har några år på nacken så kan det vara kondensatorerna på moderkortet som har slutat att fungera. Titta efter hur kondensatorerna på moderkortet ser ut. De ser ut som små torn och ska vara platta och rena upptill och det ska inte ha läckt något nertill. Du kan se bilder på dåliga kondensatorer på http://www.badcaps.net/, http://www.badcaps.net/pages.php?vid=5 och http://techworld.idg.se/2.2524/1.123739

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...