Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Återskapa filer gratis efter ominstallation?


christine

Rekommendera Poster

Min dator slutade helt plötsligt att fungera. När jag försökte starta den stod det bara "NTLDR is missing" och jag kunde inte göra någonting. Jag har därför använt mig av "Master 1" och hela datorn har ominstallerats. Till min stora besvikelse när det var klart så var även allt innehåll borta såsom kort, dokument m.m.

 

Nu undrar jag om det finns någon som helst möjlighet att få tillbaka det eller är det helt kört?

 

Jag har hittat recover-program, men där kostar det att återskapa filer, så vill gärna ha tips på ett program som är gratis!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En del kan nog ha blivit överskrivet av Windows och det går inte att rädda, men en del borde ha klarat sig. För det första använd inte den hårddisken något mer, för ju mer den används desto större sannolikhet att de filer du vill rädda blir överskrivna och därmed inte går att rädda. Flytta i stället över hårddisken till en annan dator som extra hårddisk.

 

Här är tre gratis filräddningsprogram som IDG har testat: http://www.idg.se/2.1085/1.141401

Ett annat gratis: http://www.piriform.com/recuva

Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa): http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/

Ett tips till på betalprogram: http://www.idg.se/2.1085/1.205239/dataaterstallning-for-den-efterkloke http://www.stellarinfo.com/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...