Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Varmgång


Gäst Ayersrock

Rekommendera Poster

Gäst Ayersrock

Hej.

 

Har en bärbar dator som numera används mest till tunga spel som wow etc. Grabben har börjat klaga på att det blir varmt och att fläkten går konstant. Sen någon vecka tillbaka så stänger datorn av sig automatiskt då och då och han får återstarta den om han vill fortsätta spela. Vad beror det på och vad gör man åt det om allt beror på otillräcklig kylning? Inbillar mig att det inte går att montera in en extra fläkt i en bärbar men hur gör man då. Speltiden kan vara många timmar med samtidig uppkoppling till kompisar via Skype.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns några lösningar för kylning av laptoppar. De flesta är ställningar man ställer datorn på och dom har i flera fall inbyggda fläktar. I andra fall rör det sig om att man helt enkelt tillåter mer luft att cirkulera kring datorn.

 

Här är några exempel. Jag har haft en sådan platta med inbyggda fläktar. Fungerade riktigt fint.

http://www.webhallen.com/hardvara/barbara_datorer/tillbehor/kylning/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En tidigare tråd om detta med kylplatta för bärbara datorer

 

//eforum.idg.se/topic/331241-kylplatta-till-laptop-17/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kylplatta kan säkert vara bra för att reducera temperaturen i en bärbar dator och alltid se till att undersidan kan kylas av luften.Men man skall i första hand se till att öppningar och kylelementet (ofta i övre vänstra hörnet) är dammfria.Kan stå i manualen hur det är tänkt att utföras.Själv använder jag dammsugare med munstycket tryckt mot öppningarna,oftast rekommenderas dock tryckluft på burk.

 

Du har öppnat, av någon konstig anledning, en ny tråd för att få tips om hur kontrollera temperaturen .Det är lämpligt.

Förutom HWmonitor använder jag PCWizard 2012 för ändamålet.Minimeras det senare efterstart fås en ruta som följer processorns temp,hastighet och belastning.Ibland även grafikkortet.

 

LARSAS

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Lägger till att naturligtvis skall laptopen stå på ett hårt underlag - Ej tidningar, soffa, kudde etc. eftersom kylningen då påverkas negativt.

 

Ja kontrollera och rengör luftkanalerna som Larsas säger, det är första steget.

Batteriet och strömkabeln plockas ur. Kolla också i din manual vad det står om rengöring.

 

Vilka temperaturer har du när du spelar och datorn får arbeta?

Vilka temperaturer har du när datorn inte gör någonting, CPU i dle?

 

Med Tex. HWmonitor programmet som du också fick tips om i den andra tråden (ja du kan installera detta också) så kör detta i bakgrunden, sedan spelar du ett tag och därefter läser du av temperaturerna.

I det HWmonitor finns en kolumn som heter Max där du då kan se högsta temperaturen som uppnåtts för dom olika enheterna.

Kolumnen value visar aktuell temperatur 'just nu.'

 

Lägg upp en skärmbild på endast den rutan (dra upp rutan så allt kommer med), vad den visar, använd full redigerare eller klicka på 'Skriv nytt inlägg i tråden' och sedan finns en knapp 'Bifoga filer'.

Osäker hur du bifogar fil? kolla in detta: http://eforum.idg.se...ost__p__1575011

 

Använd Windows inbyggda skärmklippverktyget (Snipping tool) för att ta en skärmbild på HWmonitor. http://windows.micro...s/snipping-tool

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...