Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pekplatta - igen!


Leire

Rekommendera Poster

Lätt stänga av pekplattan med två tangenter. Men, om man inte använt datorn en stund, så är den åter aktiverad. Det är irriterande. Om man skriver och inte stänkt av, så flyger bokstäverna iväg. Vill kunna stänga av permanent - och slå på igen - om man vill.

I min dator finns inget om plattan i kontrollpanelen.

 

Leire

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du säger ingenting om tillverkare eller modell, varken på datorn eller pekplattan, så det är inte helt lätt att ge ett komplett svar...

 

Men, det vanligaste sättet att få kontroll över enheter är att installera korrekta drivrutiner samt tillverkarens mjukvara för hantering av densamma.

 

Så surfa in på datortillverkarens supportwebbplats och leta reda på drivrutiner och mjukvara för just din pekplatta i just din datormodell. Synaptics är väl kanske den vanligaste tillverkaren av pekplattor, TouchPad.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är det Synaptics Touchpad kan du öppna "kontrollpanelen-mus". I rutan som kommer upp borde finnas en flik med "enhetsinställningar". Där kan du inaktivera pekplattan. Fungerar på min laptop.

 

Är det Elantech, gå in i bios och se i menyerna som finns(kan inte säga exakt var du ska söka, det är olika beroende på bios) och sök efter Internal Pointing Device. Finns den, sätt den till Disable. Spara ändringarna och gå ur bios.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Efter nedladdning av drivrutiner, så var det bara att klicka av aktivering av pekplattan. Nu funkar det fint.

Tack för hjälp.

 

Leire

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...