Just nu i M3-nätverket
Jump to content

xbox, ps3 eller wii


saint19

Recommended Posts

Hej!

 

Funderar på att köpa tv-spelskonsol. Kan dock inte bestämma vilket som passar mig bäst.

 

Behöver egentligen ingen blu-ray (som ps3 har) eftersom jag redan har en dedikerad blu-ray-spelare. Gillar sportspel, bilspel, sällskapsspel (vid fester osv.). Hade ett NES som grabb på 80-talet men inte ägt ngn konsol sedan dess.

 

Vilken av de rörelsebaserade enheterna är bäst: Move, kinect eller Wii? Hört att det inte finns så många kinectspel just nu men det kanske kommer???

 

Tips emottages tacksamt.

 

/Anders

Link to comment
Share on other sites

Jag skall inte säga vilken som är bäst, utan belysa några andra aspekter som kan vara värda att ta med i beräkningen.

 

- Vänta inte! Du kommer antagligen att få den uppmaningen, men det är inte värt det tycker jag.

 

- Tillgången på begagnade spel: Naturligtvis en faktor som är avhängig din inställning till "Nytt", men själv kan jag ju konstatera att vår gamla PS2 kom till användning häromveckan när någon av sonens kompisar såg att vi hade ett gammalt PS2. Dagen därpå hade han med sig ett spel och den gamla PS2 gick varm i några dagar. Det verkar inte som om spelen blir så mycket bättre, bara nyare. Bra begagnade spel till vrakpris finns (eller fanns) det massor av till PS2. Vi har även en Wii med hur mycket kul spel som helst, och även där är beg-marknaden helt underbar.

 

- Ingen konsoll är objektivt sett bättre än någon annan ur underhållningssynpunkt, men den med flest tillgängliga spel borde ju rimligen ha större chans att erbjuda just dig möjlighet till större glädje.

 

// Dick

Link to comment
Share on other sites

...och det där med Singstar (PS3) som sällskapsspel överglänser väl de andra tror jag, så om det är en tung bit så välj PS3.

 

// Dick

Link to comment
Share on other sites

Samma här, har Ps3.

Är det mestadels vuxna som ska spela så faller nog Wii bort eftersom xbox och Ps3 har klart bättre grafik. barnfamiljer har jag förstått föredrar Wii.

 

Det finns uppgradering på gång av Ps3 men det lär nog dröja ett år till innan den kommer. Det är väl därför de är ganska billiga nu jämfört med för några år sedan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Bump! Jag går i konsolköpartankar också.

 

Jag har redan Wii (för Marios och Zeldas skull enbart)

Jag har också Ps2 sedan förut. Har då mest spelat Prince of Persia, Silent hill, GTA, ICO, shadow of the colossus, Virtua Tennis.

 

Gillar inte FPS spel, krigsspel, sportspel (förutom tennis), utan mest är det väl äventyrsspel och plattform, som ni ser.

 

Är Ps3 FORTF mycket dyrare än 360? Vlken är lättast att få tag i billiga begagnade spel till?

 

De flesta spel finns väl till båda konsollerna?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...